Σοκαριστικές στιγμές στο παιχνίδι της Εθνικής ομάδας της Δανίας με την Φινλανδία, καθώς ο Νορβηγός μέσος ΚρίστιανΈρικσεν κατέρρευσε στον αγωνιστικο χώρο και υπάρχει μεγάλη αγωνία για την ζωή του διεθνούς μέσου.

Οι εικόνες ήταν πολύ σκληρές και ο 29χρονος μέσος δίνει μια μεγάλη μάχη για να κρατηθεί στην ζωή, με τα ιατρικά επιτελεία των δύο ομάδων να δίνουν τις πρώτες βοήθειες στον άτυχο ποδοσφαιριστή, ο οποίος κατέρρευσε στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Έρικσεν δεν είχε για αρκετό διάστημα τις αισθήσεις του και οι γιατροί έδωσαν μεγάλο αγώνα για να κρατήσουν ζωντανό τον διεθνή μέσο, κάνοντας τεχνητή αναπνοή και μαλλάξεις στον παίκτη.

Οι σκηνές ήταν σοκαριστικές και ο κόσμος παρακολουθούσε με κομμένη την ανάσα, την προσπάθεια των γιατρών να κρατήσουν στην ζωή τον Έρικσεν.

Οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων έτρεξαν γηια να βοηθήσουν τον άτυχο Νορβηγό μέσο, όταν ο τελευταίος έπεσε στο έδαφος χωρίς να υπάρχει κάποιο μαρκάρισμα. Ο Έρικσεν κατέρρευσε στον αγωνιστικό χώρο και αρχικά έγινε προσπάθεια για να μην γυρίσει η γλώσσα του διεθνούς άσου.

Οι τεράστιες προσπάθειες των γιατρών

Οι γιατροί των δύο ομάδων έτρεξαν αμέσως στο σημείο που είχε καταρρεύσει ο Έρικσεν και όπως φάνηκε από τους τηλεοπτικούς δέκτες έκαναν μαλλάξεις στον Νορβηγό μέσο για να τον κρατήσουν στην ζωή.

Στις εξέδρες επικρατούσε απόλυτη σιγή, με τους φιλάθλους να είναι σοκαρισμένοι με τα όσα έβλεπαν μπροστά τους καθώς όλοι κατάλαβαν αμέσως πόσο σοβαρή ήταν η κατάσταση.

Οι γιατροί έκαναν μια πολύ μεγάλη προσπάθεια στον αγωνιστικό χώρο για να κρατήσουν στην ζωή τον διεθνή άσο και αυτή η τιτάνια προσπάθεια έγινε στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Κοπεγχάγης. Μάλιστα από ένα σημείο και μετά, οι γιατροί τοποθέτησαν και μια κουρτίνα μπροστά στον πεσμένο Έρικσεν, έτσι ώστε να μην υπάρχουν πλάνα στην τηλεοπτική μετάδοση.

Την στγμή που οι γιατροί έδιναν την μεγάλη μάχη για να κρατήσουν ζωντανό τον Έρικσεν, οι συμπαίκτες του αλλά και οι παίκτες της Φινλανδίας δεν μπορούσαν να συνέλθουν, βλέποντας την κατάσταση στην οποία βρίσκονταν πεσμένος στον αγωνιστικό χώρο ο μέσος της Ίντερ.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό το παιχνίδι διακόπηκε και δεν ήταν δυνατόν να συνεχιστεί, μετά το σοκαριστικό συμβάν στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου.

Η αγωνία για την κατάσταση του Έρικσεν – Διακομίστηκε σε νοσοκομείο

Ο Κρίστιαν Έρικσεν έμεινε στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου για περίπου είκοσι λεπτά, με τους γιατρούς να είναι δίπλα του και να δίνουν τον μεγάλο αγώνα για να κρατήσουν ζωντανό τον ποδοσφαιριστή, χρησιμοποιώντας και απινιδωτή.

Στην συνέχεια ο παίκτης διακομίστηκε σε νοσοκομείο και όλοι πλέον περιμένουν τα νεότερα για την κατάσταση του διεθνούς άσου της Ίντερ.

Με βάση τις πληροφορίες που υπάρχουν αλλά και τον τρόπο με τον οποίο προσπάθησαν ν’ αντιμετωπίσουν το πρόβλημα οι γιατροί, φαίνεται πως ο άτυχος Νορβηγός υπέστη καρδιακό επεισόδιο.

Μέχρι στιγμής όμως δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση και όλοι περιμένουν την τοποθέτηση των γιατρών για την κατάσταση του διεθνούς άσου.