Άννα Ανδριανού: Παραχώρησε τη νέα της συνέντευξη όπου μεταξύ άλλων παραδέχτηκε πως στο παρελθόν έχει βιώσει την απιστία

Για τη σχέση της με τον άνδρα της ζωής της, αλλά και τις καταγγελίες στο χώρο του θεάματος, μίλησε η Άννα Ανδριανού. Η ηθοποιός παραδέχτηκε πως έμεινε σοκαρισμένη όταν είδε ανθρώπους του καλλιτεχνικού χώρου να κατηγορούνται για περιστατικά βίας.

-Τι είναι οικογένεια για εσάς;

Είναι ένα χέρι που κρατάει την ψυχή κάποιου προστατευμένη, αλλά πάντα με την παλάμη ανοιχτή, για να της δίνει τη δυνατότητα να πετάει. Αυτό ήταν για μένα η πρώτη οικογένεια μου και κυρίας ο πατέρας μου, που συνδύαζε την προστασία με την ελευθερία μοναδικά, μιας και με αγαπούσε για μένα κι όχι για τον εαυτό του. Έτσι είναι τώρα και ο άντρας μου

-Έχετε βιώσει στο παρελθόν την απιστία. Τώρα που έχουν περάσει τα χρόνια, θα αντιδρούσατε με τον ίδιο τρόπο;

Ναι βέβαια. Δεν την διαπραγματεύομαι, επειδή πιστεύω ότι το ζευγάρι, για να λειτουργήσει καλά, είναι ένα κλειστό κύκλωμα σαν κέλυφος, που το δένει π απόλυτη εμπιστοσύνη, η συνενοχή αλλά και ο έρωτας του ενός για τον άλλον. Η απόφαση να είναι μαζί οι δυο τους απέναντι σε όλους και όλα. Η απιστία δείχνει ότι κάτι έχει ραγίσει σ' αυτό το κλειστό κέλυφος. Πολλές φορές προκύπτει από την εσωτερική απομάκρυνση του ενός από τον άλλον ή από τον ναρκισσισμό του άπιστου, αλλά ο νάρκισσος έτσι κι αλλιώς δεν μπορεί να αγαπήσει πάρα μόνο τον εαυτό του. Έτσι μπροστά στην απιστία εγώ συγχωρώ και... φεύγω.

-Υπήρξαν βαριές καταγγελίες για συναδέλφους σας στον χώρο θεάτρου. Σοκαριστήκατε;

Νομίζω πως όλοι σοκαριστήκαμε, αν και αυτά συμβαίνουν σε όλα τα επαγγέλματα, ιδιαίτερα αυτά που έχουν κάποια αίγλη. Το πρόβλημα είναι πως όταν κάποιος έχει εξουσία μέσα σε μια δουλειά κι εξαρτώνται από αυτόν άλλα άτομα, αν είναι δια-ταραγμένος και δεν έχει καλή ψυχική ισορροπία, μπορεί να κάνει κατάχρηση της εξουσίας του είτε κακοποιώντας λεκτικά και συμπεριφορικά τους άλλους, είτε και παρενοχλώντας τους σεξουαλικά. Είναι σημαντικό πάντως που άνοιξαν στόματα κι έγιναν καταγγελίες. Οι άνθρωποι δεν πρέπει να φοβούνται. Η αξιοπρέπεια και η ψυχική ηρεμία είναι πάνω από καριέρες.

Πηγή: ΛΟΙΠΟΝ