Η ανακοίνωση του 11ου ΓΕΛ Πατρών αναφέρει: «Με μεγάλο ενθουσιασμό, η ομάδα ERASMUS+ του 11ου ΓΕΛ Πατρών συμμετείχε,  την Τρίτη 8 Ιουνίου 2021, στην δράση "Δές το Σφαιρικά", στα πλαίσια της εβδομάδας Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης της κοινότητας,  με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και Ωκεανών.

Το τμήμα Περιβαλλοντικών Προγραμμάτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας και ο Δήμος Πατρέων, διοργάνωσε στο Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων (Πλάζ ΕΟΤ), δράσεις Δενδροφύτευσης, Διαχείρισης Ενέργειας και Γνωριμίας και Ενημέρωσης για τα έργα Ανάπλασης του Έλους της Αγυιάς.

Η ομάδα ERASMUS+ του 11ου ΓΕΛ Πατρών,με θέμα "EXPLORING EUROPE/ EUROPE QUO VADIS", ενέταξε τη συγκεκριμένη δράση στα πλαίσια διάχυσης του έργου της και στην Πανευρωπαϊκή συμμετοχή της στην προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των τοπικών κοινωνιών σε θέματα προστασίας περιβάλλοντος.

Ως αποτέλεσμα της δράσης δεντροφύτευσης και φροντίδας φυτών, το δεντροκομείο που δημιουργήθηκε "υιοθετείται" από τα σχολεία που το δημιούργησαν, τα οποία και μπορούν να βρίσκονται στο χώρο- και εκτός σχολικού ωραρίου - για να περιποιούνται τις νέες δενδροκαλλιέργειες.

Μετά το πέρας της δράσης, η ομάδα είχε προγραμματίσει και απόλαυσε πικ-νικ δίπλα στη θάλασσα, ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο καλοκαιρινό τρόπο την εμπειρία.

Αναμένοντας και άλλες σχετικές δράσεις, ευχή όλων είναι η συμμετοχή σε προγράμματα περιβαλλοντικού χαρακτήρα να αφορά και να συμπεριλαμβάνει όλο και περισσότερους ευαισθητοποιημένους πολίτες, αρχής γενομένης από τους μαθητές».