Η Πάτρα γιορτάζει τα 130 χρόνια ιστορίας της αγαπημένης της ομάδας, του μεγαλύτερου αθλητικού σωματείου της πόλης, όμως όπως φαίνεται, δεν είναι η μόνη.

Η Παναχαϊκή κλείνει 130 χρόνια από την ίδρυση της, το 1891, όμως η γιορτή των γενεθλίων της, δεν περιορίζεται μόνο στην Πάτρα, ή στον ελλαδικό χώρο, κρίνοντας από τις φωτογραφίες που έχουν ανέβει στη σελίδα των Norternos στο facebook.

Αυτή η ομάδα είναι ιδέα για τους οπαδούς της και τον λαό της κα μια ιδέα δεν έχει σύνορα, ούτε περιορισμούς. Έτσι μαζί με τους οπαδούς της στην Πάτρα, γιορτάζουν και δεκάδες ακόμα που βρίσκονται διασκορπισμένοι σε διάφορα σημεία της υφηλίου.

Από τη Γλασκώβη της Σκωτίας, έως και την Βικτώρια την πρωτεύουσα της καναδικής επαρχίας της Βρετανικής Κολομβίας και από εκεί πίσω πάλι στο Λίβερπουλ της Μεγάλης Βρετανίας. Και όχι μόνο σε αυτά τα μέρα, σε μία διαδρομή που έχουν χαράξει οι εικόνες που βλέπουμε στο facebook. 

Είναι σίγουρο ότι αυτές τις μέρες δεκάδες Πατρινοί που ζουν αρκετά χιλιόμετρα μακριά από την Πάτρα, στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας, στην Αδελαϊδα στην ίδια ήπειρο, στη Νέα Υόρκη της Αμερικής, αλλά σε άλλα μέρη του κόσμου, η 14η Ιουνίου του 1891, είναι μία ξεχωριστή ημερομηνία χαραγμένη στην καρδιά τους. 

Η ημερομηνία που η ιδέα της Παναχαϊκής, έγινε πραγματικότητα μέσα από την δημιουργία αυτού του συλλόγου. «Η Παναχαϊκή Ιδέα, ταξιδεύει μέχρι την άλλη άκρη της γης! 130 χρόνια, ένδοξης Ιστορίας!» γράφουν στην σελίδα τους οι οργανωμένοι οπαδοί των Nortenos.

Δείτε τις φωτογραφίες με τους οπαδούς της Παναχαϊκής που ζουν εκεί να έχουν ετοιμάσει τα δικά τους πανό για τα 130 χρόνια ζωής του «κοκκινόμαυρου» συλλόγου.