Παρά τις προσπάθειες της δημοτικής αρχής για να βελτιώσει την κατάσταση στην μαρίνα της Πάτρας, το γεγονός είναι ότι χρειάζεται ακόμα αρκετή δουλειά για να πούμε ότι κάτι πάει να γίνει στον χώρο αυτόν.

Το κατά πολλούς φιλέτο της παραλιακής ζώνης της Πάτρας παραμένει σε κακή κατάσταση, με ανύπαρκτες χερσαίες υποδομές, με σπασμένες αποβάθρες, με γλίτσα στη θάλασσα και γενικότερα με εικόνες που ασφαλώς δεν ταιριάζει στην αναπτυξιακή προοπτική που πρέπει να έχει ένας τέτοιος χώρος.

Οι εικόνες αυτές γίνονται ακόμα χειρότερες αν πλησιάσει κανείς στο κτίριο του πρώην Λάγιο. ‘Ένα κτίριο που έχει εγκαταλειφθεί πλήρως και στο οποίο είναι εμφανείς τα αποτελέσματα από βανδαλισμούς επιτηδείων, αλλά και από λεηλασίες ομάδων ρομά που σύμφωνα με πληροφορίες του επισκέπτονται αρκετά συχνά.

Πριν από μερικά χρόνια το κατάστημα που αποτελεί σημείο αναφοράς για την μαρίνα ήταν έτοιμοι για να εκμισθωθεί ύστερα από εργασίες που του είχαν γίνει από τα συνεργεία του δήμου.

Πλέον αυτό που έχει αποφασίσει η δημοτική αρχή για το συγκεκριμένο κτίριο είναι να το μετατρέψει στον διοικητήριο της μαρίνας, στο πλαίσιο της ανάπτυξης του χώρου.

Μάλιστα, σύμφωνα με κύκλους της δήμου, υπάρχει έτοιμο σχέδιο για την ανάπλαση της περιοχής, με συγκεκριμένες παρεμβάσεις που είναι να γίνουν.

Τις περιμένουμε. Πάντως οι φωτογραφίες του Γιάννη Κουλούρη μαρτυρούν την κακή κατάσταση του χώρου.