Το «σαφάρι» από πλευράς δημοτικής αρχής για την αναζήτηση ενός χώρου που θα στεγάσει τα καρναβαλικά πληρώματα συνεχίζεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο δήμος από κοινού με τον καρναβαλικό οργανισμό εξετάζει ένα νέο χώρο που έχει εντοπίσει και συγκεντρώνει πολλές από τις προϋποθέσεις για να αποτελέσει τη νέα στέγη των καρναβαλικών πληρωμάτων, ύστερα από την έξωση που τους έγινε από τις πρώην αποθήκες του ΑΣΟ.

Ο χώρος αυτός βρίσκεται στο Ζαβλάνι και πρόκειται για την πρώην πατρινή τουβλοποιία η οποία έχει σταματήσει την λειτουργία της εδώ και αρκετά χρόνια.

Ωστόσο, είναι άγνωστο στο ποιο στάδιο βρίσκονται οι επαφές του δήμου για να μπορέσει να εξασφαλίσει τον χώρο και να τον παραχωρήσει στα καρναβαλικά πληρώματα.

Τα μέλη της δημοτικής αρχής κρατούν σιγή ιχθύος για το όλο θέμα και προτιμούν να μην λένε τίποτα αν δεν οριστικοποιηθούν οι συζητήσεις και φτάσουν σε ένα σημείο που η εγκατάσταση των καρναβαλικών πληρωμάτων θα είναι γεγονός.

Μάλιστα και η πρόεδρος του Καρναβαλικού Οργανισμού Ήρα Κουρή, ερωτώμενη για το ζήτημα απάντησε ότι δεν θέλει να κάνει κάποια δήλωση για το όλο θέμα αυτή τη στιγμή.

Να πάψει το μέτωπο

Η στάση της δημοτικής αρχής και της ΚΕΔΗΠ, πέρα από τους ευνόητους λόγους για τους οποίους θέλουν να κρατήσουν μία επιφύλαξη, αποτυπώνει και το πόσο βαρύνουσα σημασία έχει πλέον το όλο ζήτημα για τον δήμο.

Μετά από τη συζήτηση που είχε γίνει στα Παλαιά Σφαγεία με τους εκπρόσωπους των καρναβαλικών πληρωμάτων, αυτό που φάνηκε από πλευράς δημάρχου είναι ότι θέλει να πάψει αυτό το μέτωπο που έχει ανοιχθεί με τους καρναβαλιστές και να επιστρέψει μία μορφή ομαλότητας στη σχέση με τα πληρώματα.

Ο ίδιος, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει αναλάβει προσωπικά το θέμα της ανεύρεσης ενός νέου χώρου για τα καρναβαλικά πληρώματα, αναγνωρίζοντας την ανάγκη τους, αλλά και το πόσο μεγάλη σημασία θα παίξει το θέμα αυτό, στο να βελτιωθούν οι σχέσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές. 


Τίποτα οριστικό ακόμη

Πάντως, σε ότι αφορά το κτίριο και τον χώρο το μόνο που έχει γίνει γνωστό είναι ότι από πλευράς υποδομών έχει αρκετά στοιχεία και προδιαγραφές που θα μπορούσαν να ανταποκριθούν για τον ρόλο για τον οποίο προορίζεται.

Υψηλό στέγαστρο για να μπορούν να χωρούν τα άρματα, αρκετά τετραγωνικά για να διαθέτει τους δικούς του χώρους το κάθε πλήρωμα και γενικότερα το κτίριο να έχει αρκετά στοιχεία από τις αποθήκες του πρώην ΑΣΟ.

Όμως ανασταλτικός παράγοντας ίσως είναι η απόσταση και κάποιες στροφές που υπάρχουν στον δρόμο που ενδεχομένως να δυσκολέψουν τα άρματα στο να κατέβουν στο κέντρο. Τίποτα, ωστόσο, δεν είναι οριστικό.