Μαρτυρίες, βίντεο και καταγεγραμμένες συνομιλίες μεταξύ των κατηγορουμένων για τη δολοφονία της 37χρονης συζύγου του επιχειρηματία Ντίμη Κορφιάτη στη Ζάκυνθο περιλαμβάνονται στην ογκώδη δικογραφία των 2.000 σελίδων. Το συμβόλαιο θανάτου που είχε στόχο τον επιχειρηματία, φαίνεται πως το οργάνωσε ο απότακτος αστυνομικός μέσα από τη φυλακή, ενώ στην υπόθεση εμπλέκονται δέκα άτομα, από τους οποίους ένας έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης, με διακριτούς μεταξύ τους ρόλους. Οι επτά από τους δέκα κατηγορούμενους, που δηλώνουν αθώοι, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών και αναμένεται να μεταφερθούν στη Ζάκυνθο για να απολογηθούν στον ανακριτή.

Μια μέρα πριν από την ενέδρα θανάτου οι εκτελεστές έφτασαν στη Ζάκυνθο με φουσκωτό από τα παράλια της Ηλείας. Η κατάθεση ενός προστατευόμενου μάρτυρα που τους είδε φαίνεται πως να οδήγησε την αστυνομία στην ταυτοποίησή τους. Το μεσημέρι της επόμενης ημέρας 9 Ιουνίου 2020 υλοποίησαν το σχέδιό τους, πυροβολώντας τον επιχειρηματία και τη σύζυγό του και διέφυγαν με μηχανή. Την εγκατέλειψαν και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν στο ίδιο φουσκωτό σκάφος και διέφυγαν από τη Ζάκυνθο. Το σκάφος βρέθηκε στο λιμανάκι του Πόρτο Ζόρο, όμως η αστυνομία δεν εντόπισε αποτυπώματα και γενετικό υλικό. Το σκάφος ανήκει σε γόνο εφοπλιστικής οικογένειας που αναζητείται. Ο δικηγόρος του Αλέξης Κούγιας δηλώνει ότι δεν γνωρίζει κανέναν εκ των κατηγορουμένων. «Το μόνο που τον συνδέει με την υπόθεση είναι ότι είχε υπάλληλο έναν εκ των κατηγορουμένων» τονίζει. Την ίδια ώρα, αναζητείται μια 27χρονη που ήταν στο νησί και φέρεται να συμμετείχε ενεργά στην παρακολούθηση του ζευγαριού, έχοντας τον ρόλο του τσιλιαδόρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές είναι πολύ κοντά και στα ίχνη των εκτελεστών του 54χρονου επιχειρηματία. Διερευνώντας τα στοιχεία που ήδη έχουν στα χέρια τους και τις διασυνδέσεις της συμμορίας των «10» αισιοδοξούν ότι θα λύσουν και τον δεύτερο γρίφο.

Ο κουβάς, απόδειξη και το βίντεο

Όπως αποκάλυψε η ΕΡΤ, μετά τον εντοπισμό του σκάφους στο Πόρτο Ζόρο, οι αστυνομικοί ερεύνησαν την ευρύτερη περιοχή και μέσα σε θάμνους, εντόπισαν έναν κουβά και απορρυπαντικά που χρησιμοποίησαν οι δράστες για να καθαρίσουν το φουσκωτό. Στον κουβά αυτό είχε κολλήσει όμως η απόδειξης αγοράς. Οι αστυνομικοί μετέβησαν στο κατάστημα που αναφερόταν στην απόδειξη και το οποίο είναι στο χωριό Βασιλικό και μέσα από το οπτικό υλικό, ταυτοποίησαν τον 35χρονο Ζακυνθινό. Πρόκειται για τον άνθρωπο που αγόρασε τον κουβά και τα απορρυπαντικά, καθαρίζοντας το σκάφος. Στη συνέχεια, ακολουθώντας τα ίχνη του έφτασαν στους εκτελεστές της 37χρονης.

Η διαδρομή του σκάφους

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ το φουσκωτό σκάφος το μετέφερε από την Αθήνα μέχρι την Κόρινθο ο σωματοφύλακας του εφοπλιστή, και στη συνέχεια το φόρτωσαν σε φορτηγό και μέσω Καλαμάτας, το έκρυψαν στη αποθήκη στη Σκαφιδιά Ηλείας. Από εκεί επιβιβάστηκαν στο σκάφος και πήγαν στη Ζάκυνθο. Έκαναν την εκτέλεση της 37χρονης και στη συνέχεια μπήκαν στο ίδιο σκάφος και επέστρεψαν στην περιοχή της Πελοποννήσου. Το εγκατάλειψαν και στη συνέχεια έφυγαν με άλλα οχήματα.

Οι διάλογοι και ο μάρτυρας "κλειδί"

Στο διαβιβαστικό της αστυνομίας, υπάρχουν σοκαριστικοί διάλογοι μελών της εγκληματικής οργάνωσης. Ενδεικτικός είναι, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο διάλογος δύο κατηγορουμένων για τη μεταφορά του σκάφους που έγινε στις 4 Ιουνίου 2020, δηλαδή 5 μέρες πριν από τη δολοφονία της 37χρονης:

Α: Ο άλλος τι έκανε; Κατεβαίνει και; (εννοώντας τον σωματοφύλακα του εφοπλιστή)

Β: Ναι έχει μείνει στον δρόμο κάπου έρχεται προς τα εκεί, αλλά τώρα τι ώρα δεν ξέρω. Έμεινε κάπου στην Κόρινθο.

Α: Πριν πόση ώρα στο είπε αυτό;

Β: Ε πριν κάνα μισάωρο.

Σε άλλον διάλογο που περιλαμβάνεται στη δικογραφία, ο οδηγός της μηχανής βρίζει τον εκτελεστή που δεν μπόρεσε να σκοτώσει τον Ντίμη Κορφιάτη, ενώ τσακώνονται μεταξύ τους για το τι θα πουν στον απότακτο αστυνομικό, αυτόν δηλαδή που είχε δώσει την εντολή μέσα από τη φυλακή. Η συνομιλία των δυο εκτελεστών έγινε μπροστά σε άντρα που τους παρέλαβε από το λιμάνι με αυτοκίνητο μετά το έγκλημα. Ο συγκεκριμένος άνδρας που κατέθεσε στις Αρχές τον διάλογο, είναι και ο βασικός μάρτυρας της υπόθεσης, ο άνθρωπος που την "έδεσε". Αναφέρει μάλιστα ότι οι δυο άντρες σε απόμερο μέρος πέταξαν ρούχα και κινητά, αποκαλύπτοντας ποιος είναι ο ηθικός αυτουργός.

Ο διάλογος αυτός είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά σημεία της κατάθεσής του καθώς ουσιαστικά αναφέρεται σε μία συνομιλία που άκουσε μεταξύ του φερόμενου ως οδηγού της μηχανής που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία και του ανθρώπου που κατηγορείται ότι πυροβόλησε με το πιστόλι των 45 χιλιοστών. Συγκεκριμένα, Λίγα λεπτά μετά τη δολοφονία της 37χρονης, ακριβώς πριν από έναν χρόνο, ο μάρτυρας ισχυρίζεται ότι άκουσε τον οδηγό της μηχανής να λέει στον φερόμενο εκτελεστή: "Να δω τώρα τι θα πούμε τον μπάτσο". Μάλιστα, αποκάλεσε τον αστυνομικό με το επίθετο του και εν συνεχεία είπε στο άτομο που πυροβόλησε: "Εγώ θα πω ότι εσύ έφταιγες". Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, οι αστυνομικοί από τα λεγόμενα του μάρτυρα κρίνουν πως μόνο σε ένα πρόσωπο θα είχαν την υποχρέωση να δικαιολογηθούν ότι απέτυχαν στον στόχο τους, δηλαδή να δολοφονήσουν τον Ντίμη Κορφιάτη και αυτό το πρόσωπο ήταν μόνο ο ηθικός αυτουργός. Και αυτό θεωρείται ένα από τα πιο βασικά στοιχεία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του STAR για τον συγκεκριμένο διάλογο, ο φερόμενος ως δολοφόνος με τα αρχικά Σ.Π. άκουσε από τις ειδήσεις για τη δολοφονία και ήταν έξαλλος, όπως είπε στον σωματοφύλακα με τα αρχικά Π.Α.:

-Σ.Π.: Μόνο την π..... σκότωσες;

-Π.Α. : Ναι μ.... ας μην έπεφτες εσύ με τη μηχανή και θα τον βρίσκαμε μόνο του. Έχεις ιδέα από 45άρι πως τρυπάει; Επειδή έχεις μη μιλάς. Τον πέτυχα σίγουρα, δε θα γλιτώσει.

Στη συνέχεια ο Σ.Π. είπε ότι πρέπει να πάνε στο νοσοκομείο, όπου θα πήγαιναν τον τραυματία ξενοδόχο για να τον τελειώσουν αν ήταν ακόμα ζωντανός. Ο σωματοφύλακας επέμενε ότι θα πέθαινε γιατί σίγουρα τον είχε πετύχει:

Σ.Π.: Στον μπάτσο να δω τι θα πούμε. Εγώ θα πω ότι έφταιγες εσύ.