Σε όλη σχεδόν την Αχαΐα αυξήθηκαν οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, με ελάχιστες εξαιρέσεις σε ζώνες περιοχών, που διατηρήθηκαν στα ίδια επίπεδα. Οι αυξήσεις κυμαίνοντας από 10% και να φθάνουν έως 40%. Αυτό έχει προβληματίσει τους πολίτες, με την πρόεδρο των Ιδιοκτητών Ακινήτων Αχαΐας, Κυριακή Αθανασιάδη, επισημαίνει ότι η αύξηση των αντικειμενικών αξιών δεν έπρεπε να γίνει την δεδομένη χρονική στιγμή, αλλά το Υπουργείο Οικονομικών θα έπρεπε να προχωρήσει σε μειώσεις.

«Οι αντικειμενικές αξίες στην Αχαΐα, μέχρι σήμερα, ήταν υψηλότερες από τις τιμές πωλήσεως και τώρα είναι ακόμα υψηλότερες. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός ότι ακίνητα της τάξεως της αντικειμενικής αξίας των 100.000- 150.000 ευρώ πωλούνται κάτω από το μισό σε σχέση με την αντικειμενική αξία» εξηγώντας ότι στο κέντρο της Πάτρας δεν πουλιούνται ακίνητα με 1.000 ευρώ το τμ., όταν η αντικειμενική είναι 2.000-2.500 ευρώ τ.μ. Αυτές οι εκτιμήσεις και οι διαπιστώσεις έχουν γίνει προ covid εποχή και επειδή τα κριτήρια ήταν από Μύκονο και Σαντορίνη» υπογράμμισε ότι η Αχαΐα δεν είναι σαν αυτά τα νησιά. «Δείτε τις τιμές, που δόθηκαν στην περιοχή του Αγ. Βασιλείου, του Ρίου για τις απαλλοτριώσεις, έχουν καμία σχέση με αυτά τα ποσά; Εκεί, που περνά το τρένο, η Εθνική Οδός Πατρών- Κορίνθου έδωσε το κράτος για τις απαλλοτριώσεις 300 ευρώ το τ.μ. με δικαστική απόφαση» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας “Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7”.

Η πρόεδρος των Ιδιοκτητών Ακινήτων Αχαΐας δηλώνει ότι λόγω πανδημίας είναι «τραγικό το Κράτος να παραλύει και να δουλεύουν στα Υπουργεία για να εφαρμόσουν τις νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, λες και βρισκόμαστε σε μια εύφορη περίοδο, λες και όλα πάνε καλά και είπαμε να αυξήσουμε και τις αντικειμενικές, τώρα, που γίνετε χορός εκατομμυρίων από τις επενδύσεις. Θα αυξηθούν οι αντικειμενικές, θα αυξηθεί ο ΕΝΦΙΑ, οι φόροι και σε λίγο δεν θα μπορεί κανείς να πληρώσεις τις υποχρεώσεις του, όπως δεν μπορεί».