Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι των Δεμενίκων στην Πάτρα, με ομάδες νεαρών που προκαλούν αρκετά συχνά επεισόδια.

Σύμφωνα με τους κατοίκους πρόκειται για ομάδες νεαρών που κυρίως τις απογευματινές ώρες συγκεντρώνονται συνήθως, τόσο στο δημοτικό σχολείο της περιοχής, όσο και στο συγκρότημα του γυμνασίου και του λυκείου.

Εκεί προκαλούν φασαρίες, πολλές φορές διαπληκτίζονται μεταξύ τους και γενικότερα έχουν μία εχθρική συμπεριφορά και προς τους τρίτους, σκορπίζοντας τον φόβο στα παιδιά, αλλά και στους μεγαλύτερους που δεν είναι στην παρέα τους.

Όπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι της συνοικίας τα άτομα αυτά είναι κατά βάση εξωσχολικά και δεν διαμένουν στην περιοχή τους. Την έχουν όμως μετατρέψει σε πεδίο δράσης τους.

Δεν είναι λίγες φορές που το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης χτυπάει από κατοίκους των Δεμενίκων, προκειμένου να καταγγείλουν τέτοιου είδους περιστατικά.

Θυμίζουμε ότι και στο παρελθόν η περιοχή των Δεμενίκων και οι ομάδες νεαρών που συχνάζουν εκεί, είχαν απασχολήσει την αστυνομία, όταν είχαν γίνει σωρεία επεισοδίων κατά των λεωφορείων του αστικού ΚΤΕΛ της Πάτρας.

Συγκεκριμένα, πετούσαν πέτρες και άλλου είδους αντικείμενα στα τζάμια των λεωφορείων που έμπαιναν στους δρόμους των Δεμενίκων, προκαλώντας τον τρόμο στους οδηγούς και στους επιβάτες

Αποτέλεσμα ήταν η διοίκηση του αστικού ΚΤΕΛ να προχωρήσει στην απόφαση να μην ανεβαίνουν τα οχήματα της εταιρείας στα Δεμένικα και να συνεχίζουν το δρομολόγιο τους προς την Οβρυά.

Πάντως, το όλο θέμα με τις τωρινές καταγγελίες των κατοίκων το γνωρίζει καλά η αστυνομία που έχει ζητήσει από τις περιπολίες της να δίνουν ένα μεγαλύτερο βάρος στη συγκεκριμένη συνοικία.