Μετά από χρόνια έντονης κριτικής από ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων, η Hermès άρχισε να εργάζεται με vegan δέρμα για τις τσάντες της. Μετά από όλα αυτά, η πιο πρόσφατη ιδέα της εταιρείας είναι ακόμη πιο… πράσινη πηγαίνοντας την δημιουργικότητα στο επόμενο επίπεδο…

Αυτές οι τσάντες Birkin κατασκευάζονται χρησιμοποιώντας πραγματικά λαχανικά από τον σχεδιαστή Ben Denzer ως μέρος ενός προγράμματος κοινωνικών μέσων με τη γαλλική ετικέτα πολυτελείας. Εδώ, οι τσάντες Hermès έχουν μια αναζωογονητική αναπαράσταση, τόσο κυριολεκτικά όσο και μεταφορικά, χρησιμοποιώντας σπαράγγια, λάχανο και αγγούρια.

 


Ο εμπνευστής δεν έκανε σπατάλη σε κανένα λαχανικό. Οι μίσχοι λυγίστηκαν και δέθηκαν μεταξύ τους για να δημιουργήσουν λαβές, ενώ η σάρκα κόπηκε σε κομμάτια για να δημιουργήσουν την θρυλική τσάντα.

Ωστόσο, ο σχεδιαστής ανακάλυψε ότι ορισμένα υλικά, συγκεκριμένα τα φρούτα, είναι δυσκολότερο να τα επεξεργαστεί . Αποδεικνύεται ότι τα μήλα και οι μπανάνες είναι πολύ καλύτερα για φαγητό, καθώς δεν παρέχουν αρκετή δομική ακεραιότητα.

Ενώ ο στόχος πίσω από το κόλπο είναι ασαφής, οι φωτογραφίες θα μπορούσαν να αποτελέσουν ένα teaser για τις επερχόμενες εναλλακτικές δερμάτινες τσάντες του γαλλικού οίκου μόδας, που πρόκειται να φτάσουν στα καταστήματα στο τέλος του τρέχοντος έτους.