Ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής, κατέθεσε Ερώτηση προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με την οποία ζητά την αξιοποίηση και ανάπτυξη του πρώην εργοστασίου "Λαδόπουλου" στην Πάτρα.

Σύμφωνα με την ερώτηση του Αχαιού βουλευτή:

“Η πρώην χαρτοβιομηχανία Λαδόπουλου, στην παραλιακή ζώνη της Πάτρας, αποτελούσε για περισσότερα από 60 χρόνια ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια της χώρας.

Ιδρύθηκε το 1928 και άρχισε να λειτουργεί το 1931. Ακολούθησε μία διαδρομή ανάπτυξης και στη συνέχεια πτώχευσης. Έπαψε να λειτουργεί το 1991.

Εδώ και 27 χρόνια το πρώην εργοστάσιο είναι εγκαταλελειμμένο, με εξαίρεση κάποιους χώρους που χρησιμοποιεί ο Δήμος Πατρέων.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων «Πάτρα: Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2006», είχε διαμορφωθεί ένας εκθεσιακός χώρος, η αίθουσα “Ντα Βίντσι”, η οποία έπειτα από μικρό χρονικό διάστημα έπαψε να λειτουργεί.

Η αξιοποίηση του πρώην βιομηχανικού ακινήτου, θα έχει ως αποτέλεσμα την αρμονική και βιώσιμη επανένταξή του στο σύγχρονο κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον της πόλης της Πάτρας, ενώ θα συνδέσει το παραλιακό μέτωπο με τον αστικό ιστό της πόλης.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την αξιοποίηση του πρώην βιομηχανικού ακινήτου, αποτελεί η συνεργασία της κεντρικής διοίκησης, με το Δήμο Πατρέων, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Επιμελητήριο Αχαΐας και το Πανεπιστημίου Πατρών”.

Συγκεκριμένα, ο Αχαιός βουλευτής ρωτάει τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων: α) σε ποιες ενέργειες θα προβεί με σκοπό την αξιοποίηση και την ανάπτυξη της πρώην χαρτοβιομηχανίας “Λαδόπουλου” στην Πάτρα και β) ποιο θα είναι το αναπτυξιακό σχέδιο για την αξιοποίηση αυτή.