Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα μπαίνει ο νέος χλοοτάπητας στο γήπεδο των Προσφυγικών, με την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αχαΐας, να είναι αποφασισμένη αυτή τη φορά να προχωρήσει το έργο και να είναι έτοιμος ο αγωνιστικός χώρος μέχρι την έναρξη της καινούργιας ποδοσφαιρικής σεζόν.

Αυτή τη φορά όλα δείχνουν ότι είναι θέμα χρόνου για την ολοκλήρωση ενός έργου που έχει παρομοιαστεί για όλους όσους παρακολουθούν το ζήτημα, σαν το γεφύρι της Άρτας.

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες τα συνεργεία του δήμου που συνδράμουν στις εργασίες έχουν μπει στο γήπεδο των Προσφυγικών για να προετοιμάσουν το έδαφος για την τοποθέτηση του νέου χλοοτάπητα.

Ο χλοοτάπητας θα έρθει στην Πάτρα και θα ξεκινήσει η τοποθέτηση του στις 18 Ιουνίου. Το γήπεδο λοιπόν αναμένεται να είναι σύντομα έτοιμο. Από εκεί και πέρα θα προχωρήσουν και οι εργασίες στον περιβάλλοντα χώρο του που μετά από τόσα χρόνια όπου το γήπεδο ήταν κλειστό, έχει ανάγκη από φροντίδα.

Πιο συγκεκριμένα η ξύλινη κερκίδα που υπήρχε από παλιά στο γήπεδο θα αναδιαμορφωθεί και θα ανακαινιστεί, ενώ μέχρι τον Σεπτέμβριο θα μπουν πάνω από 250 καινούργια πλαστικά καθίσματα.

Σύμφωνα με κύκλους της ΕΠΣΑ το ιστορικό γήπεδο των Προσφυγικών αυτή τη φορά θα είναι έτοιμο από τον Σεπτέμβριο να φιλοξενήσει αγώνες του τοπικού ποδοσφαίρου και όχι μόνο και να δώσει μία ανάσα για τα σωματεία της Πάτρας που δυσκολεύονταν να βρουν χώρο για να προπονηθούν.

Το γήπεδο των Προσφυγικών που αποτελεί ένα σύμβολο για το τοπικό ποδόσφαιρο της Πάτρας και ένα ξεχωριστό σημείο αναφοράς για τη συνοικία, παίρνει έτσι και πάλι ζωή, ύστερα από πάνω από μια δωδεκαετία που ήταν κλειστό.

Είναι ένα γήπεδο που αποτελεί τη φυσική έδρα δύο εκ των πιο ιστορικών σωματείων της Πάτρας που έχουν ταυτιστεί με τη συνοικία των Προσφυγικών και της πλατείας Ελευθερίας, τον Ολυμπιακό Πατρών και τον Άρη Πατρών.

Από εκεί έχουν περάσει ορισμένες από τις μεγαλύτερες δόξες του παρελθόντος του ποδοσφαίρου της Πάτρας.

Με φόντο την αναβάθμιση και την ανάπλαση

Το άνοιγμα του γηπέδου αναμένεται, εκτός των άλλων, να βοηθήσει στην αναβάθμιση της περιοχής και να δώσει μία διέξοδο αθλητισμού στην ποδοσφαιρική νεολαία, αλλά και γενικότερα στους νέους τους Πάτρας.

Ένα έργο που ήταν απαραίτητο να υλοποιηθεί, σε μία συνοικία που τα τελευταία χρόνια έχει υποβαθμιστεί όσο καμία άλλη και που έρχεται για να συνδυαστεί με την αναμενόμενη ένταξη του σχεδιασμού της ανάπλασης των Προσφυγικών στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Ένταξη για την οποία ουσιαστικά δεσμεύτηκε και η κυβέρνηση στην πρόσφατη επίσκεψη του κ. Πέτσα στην Πάτρα, ο οποίος μάλιστα συνοδευόμενος από τον δήμαρχο πήγε ο ίδιος στη συνοικία, κάνοντας αυτοψία για το έργο που είναι να γίνει.