Τις πρώτες του δηλώσεις, μετά την επίθεση σε βάρος του το πρωί της Τρίτης, έκανε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Μιλώντας στη γαλλική εφημερίδα «Le Dauphine Libere», ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν περιέγραψε το χαστούκι που δέχτηκε από έναν άνδρα ως «μεμονωμένο περιστατικό». «Πρέπει να δούμε το περιστατικό αυτό στις σωστές διαστάσεις του, πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό», είπε ο Μακρόν.

Ο Μακρόν λέει πως η επίθεση δεν θα τον σταματήσει

«Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε ακραία βίαιους ανθρώπους να πάρουν τον έλεγχο του δημόσιου διαλόγου, δεν το αξίζουν», συμπλήρωσε ο Εμανουέλ Μακρόν για το περιστατικό που έκανε τον γύρο του διαδικτύου.

«Δεν θα ήθελα μεμονωμένα πρόσωπα ή άνθρωποι που κλίνουν προς τα άκρα να μπορούν, με οιονδήποτε τρόπο, να μας κάνουν να ξεχνάμε τα υπόλοιπα», συμπλήρωσε ο Γάλλος πρόεδρος, υπογραμμίζοντας πως αυτού του είδους η επίθεση δεν θα τον σταματήσει.

Δύο άνδρες 28 ετών συνελήφθησαν από τις αρχές για την επίθεση σε βάρος του Εμανουέλ Μακρόν, με την κατηγορία της άσκησης βίας προς άτομο που κατέχει δημόσιο αξίωμα. Ο ανακριτής που ανέλαβε την υπόθεση αναφέρει πως κανείς από τους συλληφθέντες δεν έχει ποινικό μητρώο, ενώ τα κίνητρά τους παραμένουν ακόμη αδιευκρίνιστα.

Ωστόσο, από το βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο άνδρας που χαστούκισε τον Εμανουέλ Μακρόν ακούγεται να φωνάζει Montjoie Saint-Denis, μια ιαχή που αποδίδεται στον βασιλικό στρατό της Γαλλίας την περίοδο του Μεσαίωνα, ενώ συνδέεται με φιλομοναρχικές, ακροδεξιές οργανώσεις.