Με την παρουσία της Α.Ε. Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις του Δήμου Αγρινίου για την 11η Ιουνίου, ημέρα κατά την οποία τιμάται η επέτειος απελευθέρωσης της πόλης.

Η κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα ανακηρυχθεί, σε ειδική τελετή, επίτιμη δημότης Αγρινίου.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν με πιστή τήρηση του υγειονομικού πρωτόκολλου στο πλαίσιο της λήψης μέτρων κατά του COVID-19.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων αναλυτικά έχει ως εξής:

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021

9.30 Έπαρση σημαίας στην πλατεία Δημοκρατίας.

11.00 Επιμνημόσυνη Δέηση - Κατάθεση Στεφάνων από τις Αρχές στο Mνημείο 11ης Ιουνίου.

18.00 Υποστολή σημαίας στην πλατεία Δημοκρατίας.

Απόδοση τιμών από τη Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου.

Όσοι επιθυμούν να καταθέσουν στεφάνι, πρέπει υποχρεωτικά να το δηλώσουν μέχρι το μεσημέρι της 9ης Ιουνίου (ημέρα Τετάρτη). Τελετάρχης έχει οριστεί ο κ. Τσιάμης Χαράλαμπος.

Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021

9.30 Έπαρση σημαίας στην πλατεία Μαρίας Δημάδη.

10.50 Πέρας προσέλευσης επισήμων στη Μητρόπολη Αγρινίου.

10.55 Άφιξη της Α.Ε. Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

11.00 Τέλεση Επίσημης Δοξολογίας στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής, χοροστατούντος του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά.

Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την ιστορικό Ανθή Παπαθανασίου.

11.30 Κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο των πεσόντων στην πλατεία Μαρίας Δημάδη από την Α.Ε. Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

12.00 Τελετή Ανακήρυξης της Α.Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου σε Επίτιμη Δημότη του Αγρινίου και επίδοση του κλειδιού της πόλης, στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου (πρώην κτίριο Τράπεζας της Ελλάδος)

Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021 στις 20.30 μ.μ στην Πλατεία Δημοκρατίας

H Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ θα παρουσιάσει την οπερέτα του Θεόφραστου Σακελλαρίδη «Ο Βαφτιστικός» και το έργο «Επτά Ωδές από τον Ύμνο εις την Ελευθερία» του Νικολάου Μάντζαρου.