Το πρώτο Olympia Rally είναι γεγονός και ξεκίνησε την Τρίτη (8 του μήνα) από την Αρχαία Ολυμπία, με συμμετοχή δεκάδων αναβατών από το εξωτερικό, αλλά και από την Ελλάδα.

Πρόκειται στην ουσία για αγώνες motocross που θα γίνουν στην καρδιά της Πελοποννήσου, στα βουνά της Ηλείας, της Αχαΐας, της Μεσσηνίας και της Αρκαδίας, με τους αναβάτες να τα «οργώνουν» στη κυριολεξία  για πέντε συνεχείς ημέρες.

Οι συμμετέχοντες έρχονται κυρίως από χώρες της Ευρώπης που έχουν κτίσει μία παράδοση στους αγώνες motocross στα βουνά και η εκδήλωση είναι στημένη με τέτοιον τρόπο για να ωθήσει την ανάπτυξη του μηχανοκίνητου και αθλητικού τουρισμού.

Οι αναβάτες είναι από την Ολλανδία, την Γερμανία, την Αυστρία, την Πολωνία, την Γαλλία, την Ιταλία, την Τσεχία και τη Σλοβακία και καλούνται να διανύσουν μία διαδρομή χωμάτινη μέσα στην καρδιά της ορεινής πελλοποννησιακής φύσης, συνολικού μήκους 1.500 χιλιομέτρων.

Η αφετηρία του αγώνα έγινε από την Αρχαία Ολυμπία και ο τερματισμός θα γίνει πέντε μέρες μετά στο δρυοδάσος της Φολόης. Η πρώτη μέρα περιλαμβάνει 90 χιλιόμετρα από το Φράγμα του Αλφείου με τερματισμό τα Κρέσταινα.

Η δεύτερη μέρα έχει την διαδρομή που ξεκινά από την βορειοδυτική ζώνη της Ηλείας προς το φράγμα του Πηνειού, καταλήγοντας μετά από 250 χιλιόμετρα στην Ολυμπία.


Η τρίτη μέρα περιλαμβάνει την Αχαΐα με τους αναβάτες να φτάνουν στα Καλάβρυτα, να περνούν από τον Παναχαϊκό και στον Χελμό για να καταλήξουν μετά από 420 χιλιόμετρα κοντά στον ποταμό Λάδωνα και στην Ηλεία.  

Η τέταρτη μέρα περιλαμβάνει διαδρομές στην Αρκαδία και στη Μεσσηνία, ενώ έχει τη μεγαλύτερη απόσταση. Οι αναβάτες θα κατευθυνθούν στην Ανδρίτσαινα και στο ναό του Επικούρειου Απόλλωνα,  φτάνοντας στη συνέχεια σε περιοχές της Μεσσηνίας και της Γορτυνίας

Τέλος η πέμπτη μέρα έχει μία ορεινή διάσχιση του Ερυμάνθου, σε υψόμετρο 1.900 μέτρων για να καταλήξει στο δρυοδάσος της Φολόης. 

Οι αγώνες διοργανώνονται από την ομάδα του Off Road Team σε συνεργασία με την Αθλητική Ολυμπιακή Λέσχη Μοτοσυκλέτας και με την συνδιοργάνωση του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.