Η Κίρα Νάιτλι σε πρόσφατη συνέντευξή της στo Harper's Bazaar μίλησε για τα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης, τα οποία όλο και πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα και αποκάλυψε πως δεν γνωρίζει κάποια γυναίκα, που να μην έχει παρενοχληθεί με οποιοδήποτε τρόπο.

Όπως εξήγησε αρχικά, κανείς δεν μπορεί να αντιληφθεί τη σημαντικότητα του προβλήματος, αν δεν έχει βιώσει κάποιο ανάλογο περιστατικό. Από τον κύκλο της, αποκάλυψε πως όλες οι γυναίκες, που γνωρίζει κάποια στιγμή στην ζωή τους έχουν περάσει από κάτι τέτοιο και χαρακτήρισε την όλη κατάσταση «απογοητευτική».

Μάλιστα, στην συνέχεια η αγαπημένη ηθοποιός της ταινίας «Πειρατές της Καραϊβικής» εξήγησε πως και η ίδια έχει υποστεί παρενόχληση. «Ναι, μου έχει τύχει και εμένα. Εννοώ, σε όλες έχει συμβεί. Κυριολεκτικά, δεν γνωρίζω καμία γυναίκα, που να μην την έχουν θωπεύσει παρά την θέλησή της, να μην της έχει επιτεθεί επιδειξίας ή να μην την έχουν απειλήσει με κάποιο τρόπο, από το να της κόψουν το λαιμό μέχρι να την χτυπήσουν στο πρόσωπο. Όλες έχουν παρενοχληθεί με κάποιο τρόπο», τόνισε.

Ανέφερε επίσης πως συχνά ακούει για τις προφυλάξεις, που λαμβάνει μία γυναίκα για να περπατήσει μόνη της στο δρόμο (από σπρέι πιπεριού, κλειδιά στο χέρι, μέχρι και μίνι σουγιά) και κάποια στιγμή κατάλαβε, πως πρόκειται για πράγματα που κάνει και η ίδια ασυναίσθητα. «Τα κάνω και εγώ όλα αυτά για να βεβαιωθώ ότι είμαι ασφαλής, ένα προς ένα, χωρίς να το αντιλαμβάνομαι», δήλωσε και εξήγησε πως πλέον η κοινωνία ωθεί τις γυναίκες να μαθαίνουν να προστατεύονται, χωρίς να αντιμετωπίζεται πραγματικά η αιτία του φόβου τους.

Μην μπορώντας να φορέσει όλα τα σύνολα, που έχει στην ντουλάπα της -καθώς έξω μπορεί να θεωρηθούν προκλητικά- η Κίρα Νάιτλι εξήγησε πως έχει ένα τραμπολίνο στην αυλή της, οπότε όταν θέλει να διασκεδάσει με τις δύο κόρες της, φοράνε όσα ρούχα δεν «τολμούν» να βάλουν σε κάποια έξοδο τους και ένα κόκκινο κραγιόν και περνούν την ημέρα τους στην αυλή. «Σκέφτηκα, ποιο το νόημα να τα κρατάμε όλα στην ντουλάπα; Αφού και έξω δεν μπορούμε να τα φορέσουμε, είναι όλα τόσο τρομακτικά και δυστοπικά», καταλήγει.

Στο τέλος της συνέντευξής της η ηθοποιός ανέφερε επίσης ότι από το 2015, που έγινε μητέρα έχει προσθέσει ρήτρα στα συμβόλαια των ταινιών της για να μην κάνει γυμνές σκηνές. Θα δεχόταν κάτι τέτοιο, μόνο αν συνεργαζόταν με γυναίκα σκηνοθέτη ή αν η ταινία επικεντρωνόταν στις εμπειρίες της γυναικείας ζωής, όπως αποκάλυψε.

Πηγή: protothema.gr