Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο οι ζωές όλων έχουν επηρεαστεί από την υγειονομική κρίση, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, τις επιλογές της κυβέρνησης σε σχέση με αυτή και την συνεπακόλουθη κοινωνική-οικονομική κρίση που χτυπάει λαό και νεολαία. Το εγχείρημα της πολιτικής- πολιτιστικής λέσχης "Εκτός/Γραμμής" δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστο από αυτή την κατάσταση καθώς με βάση τον υγειονομικό κίνδυνο και τα περιοριστικά μέτρα παρέμεινε κλειστή ένα μεγάλο διάστημα.

Η Λέσχη Εκτός Γραμμής Πάτρας είναι ένας πολιτικός-πολιτιστικός χώρος που επιθυμεί να συμβάλλει δημιουργικά στην καθημερινότητα της τοπικής κοινωνίας. Επιχειρούμε να περιγράψουμε όψεις μιας πραγματικότητας που αντιτίθεται στα κυρίαρχα μοντέλα σε πολιτικό, κοινωνικό και πολιτιστικό επίπεδο. Μέσα από την λειτουργία της, η λέσχη επιχειρεί να λειτουργήσει και να προβάλλει μιας διαφορετικής πολιτισμικής θεώρησης. Ταυτόχρονα, συμβάλλει στον πολιτικό διάλογο της πόλης, τον φιλοσοφικό αναστοχασμό και την πολιτική κριτική. Έχοντας ολοκληρώσει πάνω από 7 χρόνια λειτουργίας στην Τριών Ναυάρχων 9, η λέσχη αποτελεί ένα συλλογικό τρόπο έκφρασης και προβληματισμού μας στις προκλήσεις της εποχής. Ακόμη και στις μέρες της πανδημίας σε μια προσπάθεια να παραμείνουμε πολιτικά ενεργοί και να συλλογικοποιήσουμε με κάποιον τρόπο την καθημερινότητά μας η λέσχη οργάνωσε διαδικτυακές εκδηλώσεις και λειτούργησε το βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Εκτός / Γραμμής. Στα πλαίσια της οικονομικής ενίσχυσης δημιουργήθηκε και το ημερολόγιο τοίχου για το 2021 με φωτογραφίες από τη ζωή της λέσχης, από κινηματικές δράσεις που οργανώνουμε και συμμετέχουμε, από τη δράση του λαϊκού κινήματος στην Πάτρα γενικότερα.

Η επαναλειτουργία της λέσχης είναι πλέον εφικτή αφού κάθε χρόνο τους θερινούς μήνες μεταφερόμαστε στην ταράτσα μας! Η λειτουργία της λέσχης περιλαμβάνει εκδηλώσεις με θεματολογία από καθημερινά ζητήματα έως και καίρια πολιτικά ερωτήματα, προβολές ταινιών, πολιτιστικά-κοινωνικά δρώμενα, λειτουργία καφε-μπαρ. Έτσι, και φέτος μετατρέπουμε την ταράτσα σε θερινό σινεμά με σκοπό να προβάλουμε ταινίες που θα αποτελέσουν αφορμή για συζήτηση και προβληματισμό σχετικά με κοινωνικά φαινόμενα όπως ο κοινωνικός και φυλετικός ρατσισμός, τα εργατικά δικαιώματα και η καταπίεση των εργαζομένων, η γυναικεία χειραφέτηση και τα δικαιώματα των γυναικών, τα δικαιώματα των λοατκι, οι κοινωνικές προκαταλήψεις, η οικονομική κρίση και η επίθεση στα κοινωνικά αγαθά ως συνεπαγόμενο της, κ.α.

Το πρόγραμμα των προβολών, το οποίο πραγματοποιείται Εκτός / Οθόνης, στην ταρατσα της λέσχης, ακολουθεί παρακάτω. Το πρόγραμμα για φέτος το καλοκαίρι περιέχει 3 μικρά αφιερώματα για στα οποία θα αναφερθούμε και τις αντίστοιχες εβδομάδες προβολών. Το πρώτο αφορά την φυλετική καταπίεση, το δεύτερο το μήνα του pride και τα δικαιώματα των γυναικών και το τρίτο είναι αφιέρωμα στις ταινίες του Wes Anderson. Η λέσχη θα λειτουργεί Τετάρτες - Παρασκευές - Κυριακές, πριν -από τις 19.30 - και μετά τις προβολές, ως το επιτρεπόμενο ωράριο, σεβόμενοι και τη γειτονιά μας. Η λειτουργία πλαισιώνεται από το μπαρ στο οποίο προσφέρουμε καφέ, κρύο τσάι, μπύρα, ποτά, φρέσκα και δροσερά κοκτέιλ. Κατά τη διάρκεια των ταινιών θα σας κερνάμε και φρέσκο ποπ-κορν !

Έτσι, και φέτος από το απόγευμα #πάμε_ταράτσα στην Τριών Ναυάρχων 9!

Από τη λέσχη μπορείτε πάντα να προμηθευτείτε τα βιβλία των εκδόσεων Εκτος / Γραμμής καθώς και το ημερολογιο οικονομικής ενίσχυσης κατά τις ημέρες λειτουργίας της λέσχης.