«Αν κάτι έχει παρεξηγηθεί, περιμένω να το ακούσω σαν επίσημη καταγγελία και όχι σαν αόριστη φήμη», ανέφερε ο καθηγητής του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του ΕΚΠΑ που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση.

«Φήμες διαδρόμων ακούγονται χρόνια αλλά δεν τις λαμβάνω υπόψιν ούτε απαντώ σε αυτές. Συγκεκριμένη καταγγελία δεν υπάρχει. Μόνο φήμες», υποστηρίζει ο καθηγητής του ΕΜΜΕ, μιλώντας στο LIVE NEWS, με τις φοιτήτριες από την άλλη πλευρά, να επιμένουν πως ο καθηγητής ξεπέρασε τα όρια, καταγγέλλοντας στην ίδια εκπομπή πως ζητούσε μέχρι και γυμνές φωτογραφίες για να τις περάσει στο μάθημα.

«Υπάρχει μια παρεξήγηση...»

«Το να ζητάω γυμνή φωτογραφία για να περάσω κάποιον σε μάθημα προφανώς και δεν έχει συμβεί ποτέ. Ούτε έχει ζητηθεί ποτέ ως άσκηση η γυμνή φωτογραφία ποτέ. Υπάρχει μια παρεξήγηση, δεν ξέρω πως έχει προκύψει για αυτό το θέμα της φωτογραφικής άσκησης που ζητείται στο πλαίσιο του μαθήματος. Δεν έχει καμία σχέση με το γυμνό», συμπλήρωσε ο καθηγητής που κατηγορείται από τις φοιτήτριές του.

Πάντως, η πόρτα του γραφείου του έχει κατακλυστεί με χαρτιά που φέρουν καταγγελίες. «Επιδιώκει να έχει στενή επαφή με φοιτήτριες», «Μας ζητάει φωτογραφίες με μαγιό» είναι μερικά από τα μηνύματα που έχουν γραφτεί, με τον καθηγητή να έχει τεθεί ήδη σε αναστολή με το φοιτητικό κίνημα πάντως να ζητά την οριστική απομάκρυνση του.
«Δεν γνωρίζω γιατί κατηγορούμαι»

Όπως αναφέρεται επίσης, η Εισαγγελία Αθηνών και το Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΕΚΠΑ ερευνούν επώνυμες καταγγελίες φοιτητριών και του Συλλόγου Φοιτητών της Σχολής ΜΜΕ, καταγγελίες για τις οποίες ο ίδιος δηλώνει άγνοια.

«Κλήθηκα σε μια ένορκη διοικητική εξέταση τον περασμένο Μάρτιο που δεν συζητήθηκαν τέτοια ζητήματα. Δηλαδή τα πράγματα τα οποία ακούγονται δεν ήταν πράγματα για τα οποία κλήθηκα να απαντήσω. Δεν γνωρίζω γιατί κατηγορούμαι. Εάν υπάρχει κάποιο άτομο που καταγγέλλει κάτι συγκεκριμένα, περιμένω υπομονετικά να απαντήσω και να δω αν έχω διαπράξει κάτι λάθος», προσέθεσε ο καθηγητής μιλώντας στο LIVE NEWS.