Καλυμμένα είναι τα παιδιά που είναι να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις από πλευράς των self tests και της προμήθειας τους από τα φαρμακεία.

Οι υποψήφιοι τα είχαν προμηθευτεί από την περασμένη εβδομάδα, πριν από την εφαρμογή της απόφασης του φαρμακευτικού συλλόγου της Αχαΐας για την παύση της δωρεάν διάθεσης τους.

Καλυμμένα, άλλωστε, είναι και τα παιδιά των υπολοίπων βαθμίδων που είχαν προμηθευτεί το ίδιο διάστημα τα self tests και το μοναδικό ίσως πρόβλημα που ενδεχομένως να προκύψει αφορά τις τάξεις του δημοτικού για τις τελευταίες ημέρες της σχολικής χρονιάς.

Όμως και για αυτό αναμένεται να υπάρξει απόφαση από το κράτος και την πολιτεία. «Δεν θα αφήναμε σε καμία περίπτωση τα παιδιά ακάλυπτα και δεν θα προχωρούσαμε σε μία τέτοια απόφαση, αν δεν γνωρίζαμε ότι υπήρχε η αντίστοιχη κάλυψη τους μαθητές» τονίζει ο αντιπρόεδρος του συλλόγου Γιάννης Κατερίνης.

«Η απόφαση του συλλόγου δεν ήταν αυθαίρετη. Ήταν στο σκεπτικό της μη παράτασης του συμφωνητικού που ίσχυε έως τις 5 Ιουνίου και της επ΄ αόριστο δωρεάν προμήθειας των self tests από τα φαρμακεία στους ασφαλισμένους.

Είναι μια απόφαση για την οποία υπήρξε πίεση από τους συναδέλφους που μας έλεγαν ότι δεν αντέχουν άλλο αυτή την κατάσταση και έγινε με τη μορφή ψηφοφορίας.

Για αυτό και το σύνολο σχεδόν των φαρμακείων έχει συνταχθεί με την στάση του συλλόγου και είναι ελάχιστα αυτά που έχουν εκφράσει την επιθυμία να συνεχίσουν τη διαδικασία αυτή».

Στην αναζήτηση

Πάντως, από το πρωί σχηματίστηκαν "ουρές" έξω από τα φαρμακεία που είχαν ακόμα προμήθειες, με τους εργαζόμενους του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, να περιμένουν για να πάρουν το τεστ.

Αρκετός κόσμος προχώρησε σε αναζήτηση των φαρμακείων εκείνων που συνεχίζουν να έχουν προμήθειες και να δίνουν δωρεάν στον κόσμο.

Ωστόσο, σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε πανικός από τους καταναλωτές, ενώ η πλειοψηφία έδειξε να κατανοεί την στάση των φαρμακείων και το θέμα που έχει προκύψει.

Άλλωστε, ακόμα και σε περίπτωση ελέγχων, οι εργαζόμενοι δεν κινδυνεύουν με πρόστιμα, τουλάχιστον μέχρι να ξεκαθαρίσει το όλο ζήτημα, αφού έχουν το ισχυρό επιχείρημα ότι δεν διατίθενται πλέον από τα φαρμακεία.

Το σίγουρο είναι ότι μέσα στις επόμενες ώρες δεν θα υπάρχουν διαθέσιμα στα ράφια των φαρμακείων της Πάτρας και έτσι οι ασφαλισμένοι θα δυσκολευτούν σε μεγάλο βαθμό να τα βρουν.