Προβληματισμό έχουν φέρει στην τοπική ΕΛ.ΑΣ. τα κορωνοπάρτι και οι συγκεντρώσεις που γίνονται στην Πάτρα. 

Ο προβληματισμός αυτός δεν έχει να κάνει απλά και μόνο με τα πάρτι στις σκάλες και στα στέκια της πόλης τα οποία συνεχίζονται.

Αφορά και δύο ακόμα παράγοντες που δείχνουν ότι το φαινόμενο αντί να μειώνεται έχει εξαπλωθεί και εμφανίζεται με ολοένα και μεγαλύτερη ένταση.

Ο ένας παράγοντας σχετίζεται με τα πάρτι που πλέον έχουν μετακομίσει στις παραλίες. Σύμφωνα με κύκλους της ΕΛ.ΑΣ. το πάρτι που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής στην Πλαζ της Πάτρας, με περίπου 2.000 άτομα να γλεντούν έως το πρωί, ήταν μόνο η αρχή.

Είναι σίγουρο ότι όσο μπαίνουμε στο καλοκαίρι θα ακολουθήσουν και άλλα τέτοια ατύπως οργανωμένα πάρτι που δεν θα έχουν να ζηλέψουν τίποτα από αυτά των κλαμπ και των νυχτερινών κέντρων διασκέδασης που όμως μέχρι ώρας παραμένουν κλειστά.

Κι αν αυτό το πάρτι οι εικόνες του οποίου κάνουν τον γύρο του διαδικτύου έγινε στην Πλαζ, στο επόμενο διάστημα με βάση τις εκτιμήσεις αυτές θα γίνουν και άλλα σε γνωστά ή και σε απόμακρα παραλιακά μέρη της Πάτρας.

Πέρα όμως από τα κορωνοπάρτι στις παραλίες που είναι και αυτά ένας κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, η ΕΛ.ΑΣ. ανησυχεί και για τον δεύτερο παράγοντα που αποτελεί μια ακόμα πτυχή του όλου φαινομένου.

Τα πάρτι πλέον έχουν ξεκινήσει να γίνονται πριβέ σε βίλες και σε εξοχικές κατοικίες, κάτι που φάνηκε και σε αυτό που έγινε στις Καρυές έξω από την Πάτρα.

Όπως αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι το πάρτι αυτό είχε πάνω από 1.000 άτομα και δεν είναι το μοναδικό που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα το τελευταίο διάστημα. Όμως σε αυτό έπεσαν τα φώτα της δημοσιότητας.

Πηγές της ΕΛ.ΑΣ. τονίζουν ότι το τελευταίο διάστημα έχουν πέσει στα υπόψη της αρκετές πληροφορίες που μιλούν για επαφές που γίνονται σε κλειστές και πριβέ ομάδες ανθρώπων, κυρίως νεαρών, με συζητήσεις που έχουν σαν απώτερο στόχο την διοργάνωση τέτοιων είδους πάρτι.  

Η αστυνομία βρίσκεται σε επιφυλακή όμως το σίγουρο είναι ότι πλέον δεν μπορεί να κάνει και πολλά πράγματα σε ένα φαινόμενο που τείνει να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Όσο η κατάσταση με τη μουσική, με το περιορισμένο ωράριο και με τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης παραμένει ίδια, τόσο τα κορωνοπάρτι αυτά θα έχουν μία αυξητική τάση.