Ο σκοπός του σεμιναρίου είναι να βοηθήσει επαγγελματίες που δουλεύουν με παιδιά, να κατανοήσουν κάποιες από τις βασικές αξίες και έννοιες που βρίσκονται στην καρδιά της φιλοσοφίας του A.S.Neill και της εκατονταετούς πρακτικής του σχολείου Summerhill και να τους εισάγει σε μια στοχαστική και γόνιμη παρατήρηση της πρακτικής τους, εστιάζοντας στις υγιείς σχέσεις, την κοινωνική και συναισθηματική ευημερία και την χαρούμενη και πλήρη παιδική ηλικία. Επίσης στοχεύει στο να ενισχύσει την ευρηματικότητα και τη δυνατότητα των ενηλίκων να απελευθερώνουν τα συναισθήματα των παιδιών και να περιορίζουν εμπόδια που δυσχεραίνουν την ολόπλευρη ανάπτυξής τους.

Μέσα από παρουσιάσεις, εργαστήρια, συζητήσεις και ομαδικές ασκήσεις θα διερευνήσουμε θέματα όπως Ελευθερία όχι Ασυδοσία, Ανεξαρτησία και Υπευθυνότητα, Σχέσεις και Ειλικρίνεια, Προσδοκίες και Ατομικότητα. Σε ένα ζεστό και φιλικό κλίμα, οι συμμετέχοντες θα εξετάσουν τις πρακτικές προεκτάσεις των παραπάνω θεμάτων στον εργασιακό τους χώρο και στην ηλικιακή ομάδα με την οποία δουλεύουν, διευρύνοντας ταυτόχρονα την οπτική τους μέσω της συνεργασίας με επαγγελματίες από διαφορετικά περιβάλλοντα.

Το σεμινάριο θα είναι διάρκειας 18 ωρών και θα πραγματοποιηθεί στην κατασκήνωση «Ροδέα» (Δάσος Μανεσίου, Καλάβρυτα), από την Παρασκευή 3/9 στις 7μμ έως την Κυριακή 5/9 στις 6μμ. Η γλώσσα του σεμιναρίου είναι τα αγγλικά, ωστόσο θα προσπαθήσουμε έτσι ώστε κάποια μέρη των ομαδικών ασκήσεων και συζητήσεων να μπορούν να πραγματοποιηθούν και στα ελληνικά.

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης σε όλους τους συμμετέχοντες.

Αισθανόμαστε μεγάλη χαρά για αυτή τη δράση και ανυπομονούμε να σας συναντήσουμε όλους στη Ροδέα και να μοιραστούμε όμορφες, χαλαρές και ειλικρινείς στιγμές μαζί σας!

Με εκτίμηση, οι εκπαιδευτές του σεμιναρίου & διευθυντές της A.S.Neill Summerhill CIC,

Henry Readhead, Anie Kallinikou, James Coulter

Το σεμινάριο γίνεται με την υποστήριξη του «ΟροΠαίδιο», Βιωματική Μάθηση, Καλλιτεχνική Έκφραση & Παιδαγωγική Θεάτρου

Περισσότερες πληροφορίες για το σεμινάριο, τους εκπαιδευτές, το κόστος και τις κράτηση θέσεων, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας: www.asneillsummerhillcic.co.uk.

Στοιχεία επικοινωνίας:

email:[email protected]

phone:+30 6908278464, Ανδριάνα Ταβαντζή