Τρία νέα γήπεδα έχει σαν σκοπό της να προωθήσει η δημοτική αρχή στο πλαίσιο της διαμόρφωσης νέων αθλητικών χώρων που απευθύνονται κυρίως στον μαζικό αθλητισμό.

Πρόκειται για τον φάκελο των 12 μίνι νέων γηπέδων - αθλητικών κέντρων που θέλει να κατασκευάσει η δημοτική αρχή σε περιοχές και κοινότητες της Πάτρας στις οποίες δεν υπήρχαν μέχρι σήμερα τέτοιου είδους αθλητικές υποδομές.

Σκοπός της προώθησης αυτό του project είναι η ενίσχυση των αθλητικών υποδομών της Πάτρας που ταυτόχρονα με την ανακατασκευή και αναδιαμόρφωση των 29 υπαρχόντων ανοικτών γηπέδων θα δώσουν μία μεγαλύτερη διέξοδο προς την δωρεάν άθληση στους δημότες της πόλης.  

Από τα 12 αυτά μίνι γήπεδα, η προτεραιότητα  θα δώθεί, σύμφωνα με πληροφορίες και τον όλο σχεδιασμό που έχει τεθεί  σε τρία από τα 12 και αυτά δεν είναι άλλα από το αθλητικό κέντρο του Ρίου, από το αντίστοιχο της Μεταμόρφωσης Σωτήρος και από αυτό της Βούντενης.

Οι χώροι σε όλες αυτές τις περιπτώσεις έχουν βρεθεί, όμως, εξετάζονται όλες οι λεπτομέρειες από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου, σχετικά με το ιδιοκτησιακό τους καθεστώς και την χρήση γης,  έτσι ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα στην πορεία.

Στην περίπτωση του Ρίου ο χώρος που έχει βρεθεί βρίσκεται στην οδό Σώμερσετ και εκεί είναι να γίνουν ανοικτά γήπεδα μπάσκετ, βόλεϊ και beach volley.

Στην περίπτωση της Μεταμόρφωσης Σωτήρος ο χώρος έχει βρεθεί στην οδό Αδαμοπούλου και Λεωνίδα Θεοφίλοπουλου και εκεί είναι να κατασκευαστούν ανοικτά γήπεδα ποδοσφαίρου 7χ7, μπάσκετ, βόλεϊ και τένις.

Τρίτο νέο αθλητικό κέντρο που έχει θέσει σε προτεραιότητα η δημοτική αρχή είναι αυτό στην κοινότητα της Βούντενης, όπου εκεί είναι να δημιουργηθεί ανοικτό γήπεδο ποδοσφαίρου 7χ7.

Ήδη έχουν ολοκληρωθεί τα γήπεδα ποδοσφαίρου 7χ7 στη Λεύκα, ενώ στη τελική ευθεία είναι το έργο για τη δημιουργία ανοικτού γηπέδου μπάσκετ και βόλεϊ στην περιοχή της Κρήνης, καθώς έχει προχωρήσει η δημοπράτηση του.


Τα υπόλοιπα εφτά που είναι στη λίστα

Από εκεί και πέρα ο φάκελος με τα υπόλοιπα εφτά νέα ανοικτά αθλητικά κέντρα που είναι να γίνουν από την δημοτική αρχή περιλαμβάνει τα εξής:

- Ανοικτό γήπεδο μπάσκετ και βόλεϊ στην περιοχή της Παγώνας.

- Ανοικτό γήπεδο μπάσκετ, βόλεϊ, τένις και ποδοσφαίρου 7χ7 στην Ανθούπολη.

- Ανοικτό γήπεδο μπάσκετ και βόλεϊ στην περιοχή του Γηροκομείου.

- Ανοικτό γήπεδο μπάσκετ και βόλεϊ στην περιοχή της Κορυδαλέως στα Σιχαινά.  

- Ανοικτό γήπεδο ποδοσφαίρου 7χ7 στην περιοχή της Νεάπολης.

- Ανοικτό γήπεδο μπάσκετ, βολεϊ στην περιοχή του Άνω Καστριτσίου.

- Ανοικτό γήπεδο ποδοσφαίρου 5χ5 στην περιοχή της Τέρψης.