Τον μπελά τους έχουν βρει οι κάτοικοι των Προσφυγικών, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, σε μία ακτίνα που ξεκινά από την Αγία Τριάδα και  φτάνει στους δρόμους γύρω από τα Ψηλαλώνια και το Σκαγιοπούλειο.

Ο λόγος; Ανήλικοι οδηγοί, κυρίως ρομά, παίρνουν το τιμόνι και κάνουν τα... δικά τους, "γκαζώνοντας" σε στενά δρομάκια και οδούς που συνήθως είναι παρκαρισμένα άλλα οχήματα και στις δύο πλευρές τους.

Πρόκειται για μία κακή συνήθεια των ανήλικων ρομά που παίρνουν το αμάξι των δικών τους, είτε με την έγκριση των γονιών τους ή και χωρίς αυτήν και οδηγούν, χωρίς να έχουν την απαραίτητη εμπειρία και φυσικά το νόμιμο δίπλωμα.

Οι μικροί «οδηγοί», ηλικίας από 12 έως και 16 ετών, προχωρούν σε αυτή την επικίνδυνη συνήθεια κυρίως τις ώρες κοινής ησυχίας όπου η κυκλοφορία είναι λιγότερη από τις άλλες ώρες της ημέρας, όμως από αυτό μόνο του δεν σημαίνει και κάτι.

Ο κίνδυνος τροχαίων ατυχημάτων ή και δυστυχημάτων είναι μεγάλος αφού οι δρόμοι από τους οποίους περνάνε με τα αμάξια τους είναι σε πυκνοκατοικημένες περιοχές.

Υπάρχουν πεζοί, υπάρχουν παιδιά και γενικότερα υπάρχουν πολίτες που με το παραμικρό λάθος των επιπόλαιων αυτών και άπειρων ανήλικων οδηγών, μπορούν εύκολα να γίνουν θύματα αυτής της κακής συνήθειας.

Επιπλέον, σύμφωνα με κύκλους της ΕΛ.ΑΣ. ορισμένοι από αυτούς τους ανήλικους νεαρούς ρομά προχωρούν τα νυχτερινές ώρες σε κόντρες, σε διάφορα σημεία εισόδων και εξόδων της Πάτρας.

Η αστυνομία γνωρίζει καλά το όλο θέμα, έχει χρειαστεί να επέμβει αρκετές φορές όμως ο ανήλικοι και παράνομοι οδηγοί δεν πτοούνται.