Το TikTok είναι ένα από τα δημοφιλέστερα social media, με τη χρήση του στις μικρότερες ηλικίες να είναι ιδιαιτέρως αυξημένη.

Εκατομμύρια παιδιά έχουν λογαριασμό στο TikTok, για να βλέπουν και να μοιράζονται βίντεο.

Κατά καιρούς στα socia media εμφανίζονται διάφορες προκλήσεις (Challenges). Τις περισσότερες φορές αυτές οι προκλήσεις δεν είναι επικίνδυνες, όμως υπάρχουν και οι εξαιρέσεις. Τέτοια εξαίρεση αποτελεί και το πιο πρόσφατο trend του TikTok, με όνομα «TikTok fire challenge».

Στο συγκεκριμένο challenge, οι δημιουργοί των βίντεο σχεδιάζουν κάποιο σχέδιο με εύφλεκτο υγρό στον καθρέφτη του μπάνιου τους, κλείνουν τα φώτα και έπειτα του βάζουν φωτιά, με το σχέδιο να λάμπει στο σκοτάδι.

Η 13χρονη, Ντέστινι Κρέιν, από το Πόρτλαντ των ΗΠΑ ήθελε να δημιουργήσει το δικό της βίντεο, όμως το οινόπνευμα που χρησιμοποίησε εξερράγη στον χώρο, με αποτέλεσμα όλο το μπάνιο να αρπάξει φωτιά.


«Μιλούσα με τη μητέρα μου στο σαλόνι, και την άκουσα να φωνάζει το όνομά μου. Πήγα λοιπόν και άνοιξα την πόρτα του μπάνιου και όλα είχαν αρπάξει φωτιά. Η Ντέστινι καιγόταν. Τα πράγματα στο μπάνιο καίγονταν», δήλωσε η μητέρα της. Η 13χρονη μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο και έκτοτε νοσηλεύεται στη ΜΕΘ. Η Κρέιν έχει υποστεί εγκαύματα τρίτου βαθμού σε όλο της το σώμα.


Teen hurt during TikTok fire challenge


MOTHER'S WARNING: TikTok fire challenge attempt leaves girl, 13, hospitalized in ICU