Οριστικά εκτός της μάχης για τη διεκδίκηση μιας θέσης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο βρέθηκε ο πατρινός πυγμάχος της Παναχαϊκής Σάκης Πεφάνης.

Ο Σάκης Πεφάνης γνώρισε την ήττα στο προ – ολυμπιακό τουρνουά που γίνεται στο Παρίσι από τον Ρώσο Αντρέι Ζακοβόι, με διακοπή στον α’ γύρο.

Έτσι, ο πρωταθλητής του Νίκου Πλέα που από την αρχή είχε ένα δύσκολο έργο, ίσως το δυσκολότερο από τα μέλη της ελληνικής αποστολής, καθώς ο Ρώσος είναι το νούμερο 2 στην παγκόσμια κατάταξη, αποκλείστηκε από τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Ο πατρινός πυγμάχος έτσι δεν μπόρεσε να κάνει πραγματικότητα το όνειρο του και να γίνει ο δεύτερος στην ιστορία (μετά τον Μάριο Καπερώνη) από τη Πάτρα που θα αγωνιζόταν σε μία τόσο μεγάλη διοργάνωση.

Πλέον η Νίκη Πίτα μετά από την χθεσινή καταπληκτική νίκη επί της Βουλγάρας αντιπάλου της MEHMEDOVA Aslahan, δίνει το Σάββατο την τελική μάχη στα 60 κιλά για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες ενάντια στην Σουηδή ALEXIUSSON Agnes στις 19:45 στο ring A. 

Εξάλλου ο Βαγγέλης Νανιτζανιάν στα 91 κιλά από την άλλη χρειάζεται δύο νίκες για το εισιτήριο του για το Τόκιο, με τον πρώτο αγώνα να είναι το Σάββατο απέναντι στον Βέλγο SCHELSTRAETE Victor στο ring B.