Την Κωνσταντίνα Ντιναπόγια την είχαμε γνωρίσει στο patrasevents.gr πριν από αρκετούς μήνες.

Πρόκειται για μία πατρινή χορεύτρια και χορογράφο, απόφοιτο του τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών, αλλά και της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού Πατρών - Τατιάνας Λοβέρδου.


Η Κωνσταντίνα, έχοντας ζήσει το διάστημα της πανδημίας με τον δικό της τρόπο, μακριά από την δια ζώσης διδασκαλία, τους μαθητές της, αλλά και τα ταξίδια της, βρίσκει εναλλακτικούς τρόπους εκπαίδευσης και δημιουργίας.

Πιο συγκεκριμένα στα σχέδια της είναι η προετοιμασία της για μια χορευτική παράσταση που αφορά την σεξουαλική κακοποίηση η οποία θα παρουσιαστεί εφόσον όλα πάνε καλά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Την παράσταση θα χορογραφήσει η ίδια. Σκοπός είναι να γίνει μέσα από αυτή μία προσπάθεια που θα την αγκαλιάσει το χορευτικό δυναμικό της Πάτρας, και να ανέβει ένα δυναμικό project που θα στηρίζεται στο τοπικό καλλιτεχνικό έμψυχο δυναμικό, ερευνώντας ένα διαχρονικό θέμα που τους τελευταίους μήνες έχει απασχολήσει την τέχνη, αλλά και την κοινή γνώμη.


Πέρα από αυτό, η ίδια ετοιμάζει ένα ξεχωριστό project που έχει να κάνει με την Έκθεση #COVereD. Πρόκειται για ένα τρίμηνο σεμινάριο Video Dance που ξεκίνησε αρχές Απριλίου και ολοκληρώνεται τέλη Ιουνίου με την Έκθεση των video σε διάφορα festivals αλλά και μέσω Live Streaming.

Προσκαλώντας καλλιτέχνες από κάθε μεριά της χώρας μας αλλά και του εξωτερικού στις διαδικτυακές συναντήσεις οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν τα δικά τους soli video με τη δική τους προσωπική μαρτυρία για τον εγκλεισμό που βίωσαν στη διάρκεια ενός έτους. Όπως λέει η ίδια στο project αυτό ανταποκρίθηκε αρκετός κόσμος που εξέφρασε την ανάγκη του να μιλήσει μέσω της τέχνης του Video Dance για την εμπειρία του.


Ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που προσελκύει νέες συνεργασίες, αφού στο video clip με τίτλο «το κρεβάτι» του Νικόλα Καραναστάση χορογράφησε οκτώ performers από την Πορτογαλία, την Ιρλανδία και την Ιταλία.


Η παράσταση που αφιέρωσε στην Ελένη Τοπαλούδη

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Πατρινή χορογράφος – performer το περασμένο καλοκαίρι, ανάμεσα στις πρωτοβουλίες που πήρε και στις συμμετοχές της σε παραστάσεις, ανέβασε το χοροθέατρο "404 Permission Not Found".


Η έμπνευση της προήλθε από την δίκη για την υπόθεση της Ελένης Τοπαλούδη και παίχτηκε αφού αγκαλιάστηκε από πέντε συνεργάτες της, στα τέλη του περασμένου Ιουλίου, στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού υπό την αιγίδα του ΟΠΑΝΔΑ.

Το "404 Permission Not Found" έκανε αίσθηση, σε όσους το παρακολούθησαν. Πλέον όπως λέει η ίδια, αυτό που την ενδιαφέρει για τη νέα σεζόν πέρα από την χορογραφία και τη διδασκαλία, είναι να εργαστεί ως χορεύτρια και performer σε projects της επόμενης θεατρικής χρονιάς.