Με αρκετή ένταση ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχε ο Καρναβαλικός Οργανισμός και τα μέλη της δημοτικής αρχής, με τους εκπροσώπους των πληρωμάτων του Πατρινού Καρναβαλιού.

Η συνάντηση έγινε στον χώρο των Παλαιών Σφαγείων και βασικό της θέμα ήταν το ζήτημα της ανεύρεσης ενός κτιρίου για την στέγαση των πληρωμάτων του πρώην ΑΣΟ, έτσι ώστε να μετατραπεί σε καρναβαλικό εργαστήρι δημιουργίας.

Αυτό που φάνηκε μέσα από τη συζήτηση που έγινε είναι ότι η δημοτική αρχή και η ΚΕΔΗΠ, παρόλο που έχει την πρόθεση για να βρει μία λύση στο θέμα, ωστόσο, δεν έχει καταλήξει σε μία προοπτική που να δίνει αυτή τη λύση.

Με λίγα λόγια δεν έχει βρει έναν κατάλληλο χώρο που θα έχει την δυνατότητα να μετατραπεί στο νέο στέκι των καρναβαλικών πληρωμάτων, έτσι ώστε αυτά να μπορέσουν να προσφέρουν με την καλλιτεχνική τους δουλειά και τις ιδέες τους, στο Πατρινό Καρναβάλι.

Παρά τα όσα άφηνε να διαρρέει η ΚΕΔΗΠ τους τελευταίους μήνες ότι έχει βρεθεί ένας χώρος που εξετάζεται ή ότι τέλος πάντως υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις. Προτάσεις δεν υπάρχουν.

Με βάση τα όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση κάποια κτίρια που εξετάστηκαν απορρίφτηκαν το καθένα για διαφορετικούς λόγους.

Τα μέλη των πληρωμάτων κατηγόρησαν τη δημοτική αρχή στη συνέχεια για το ότι τους ανάγκασε στο να φύγουν από τον χώρο τους, από τις αποθήκες του πρώην ΑΣΟ, χωρίς να υπάρχει καμία προοπτική για τη μετεγκατάσταση τους.

Κάποια μάλιστα έριξαν τα πυρά τους στον δήμαρχο γιατί όπως υποστήριξαν, είχε κατηγορήσει τους καρναβαλιστές σε προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο για την εξέλιξη που είχε η εργολαβία στις αποθήκες του πρώην ΑΣΟ.

Βλέπετε, το έργο δεν έχει καν ακόμα ξεκινήσει. Ο δήμαρχος δεν παραδέχτηκε τις κατηγορίες, τόνισε όμως ότι αναλαμβάνει την ευθύνη και για αυτό το θέμα.

Κάποιοι από τους καρναβαλιστές μίλησαν για κοροϊδία, ενώ στο ερώτημα τους για ποιο λόγο δεν μπορούν να πάνε να εργαστούν στο καρναβαλικό εργαστήρι στο Πετρωτό η απάντηση που πήραν είναι ότι δεν τους θέλουν τα μέλη του καρναβαλικού συνεργείου.


Κοινή πεποίθηση

Πάντως, παρά τις διαβεβαιώσεις του δημάρχου προς τα πληρώματα ότι θα βρει μια λύση για τη στέγαση τους, κοινή πεποίθηση των εκπροσώπων τους είναι ότι η δημοτική αρχή έχει βάλει το ζήτημα τους σε δεύτερη και τρίτη μοίρα, μη δίνοντας του τη σημασία που του αναλογεί.

Όχι μόνο για το θέμα της στέγασης, αλλά και γενικότερα για όλα τα ζητήματα των πληρωμάτων, όπως και του Πατρινού Καρναβαλιού. Σύμφωνα με τους καρναβαλιστές το καρναβάλι είναι κάτι αναγκαίο για τον δήμο, κάτι υποχρεωτικό, έτσι το βλέπει.

Η ουσία είναι ότι εδώ και 1,5 χρόνο που τα καρναβαλικά πληρώματα έχουν αποχωρήσει από τον χώρο των αποθηκών του πρώην ΑΣΟ, δεν έχει βρεθεί λύση στο θέμα της στέγασης τους.

(Οι φωτογραφίες είναι του Χρήστου Ορτέντζιο από τότε που τα πληρώματα μάζευαν τα πράγματα τους από τις αποθήκες του ΑΣΟ).