Για τον περισσότερο κόσμο οι μήνες της καραντίνας που προηγήθηκαν ταυτίστηκαν με τις πολλές ώρες στον καναπέ, την παρακολούθηση ταινιών και σειρών, το ατελείωτο σερφάρισμα στο διαδίκτυο και τα social media.

Για κάποιους άλλους ωστόσο, η μακρά περίοδος εγκλεισμού φαίνεται πως στάθηκε ευκαιρία να αφιερώσουν χρόνο και σε μια μορφή ψυχαγωγίας που συνόδευε τον άνθρωπο αιώνες, προτού όλοι αφοσιωθούμε στις κάθε είδους οθόνες: το διάβασμα.

Στο πλαίσιο αυτό πολλοί συμπολίτες μας μπήκαν στη διαδικασία να αγοράσουν βιβλία όλων των κατηγοριών, μιας και η κάθε μια κρύβει τη δική της χάρη.

Μια από αυτές αναμφίβολα ήταν και είναι τα παραμύθια, οι ιστορίες εκείνες που τα παιδιά όσο και οι μεγάλοι έχουν την ανάγκη να διαβάσουν και να ταξιδέψουν νοερά, μεταφέροντας τη σκέψη τους μακριά από την καθημερινότητα, σε κόσμους που η φαντασία από την πραγματικότητα δεν απέχουν και τόσο.

Μια τέτοια επιλογή την οποία προτείνουμε είναι το «Τέρμα η αλητεία» της παιδαγωγού Βιβής Θεοδοσίου από τις εκδόσεις "Διαπολιτισμός", όπου αποτελεί την πρώτη της δουλειά στο χώρο.

Πρόκειται για ένα παραμύθι για μικρούς και μεγάλους με αληθινά μηνύματα ζωής. "Μιας κι η ψυχή δεν έχει ηλικία, μιας και τα παιδιά σκέφτονται πολλές φορές πιο ώριμα από τους ενήλικες και μιας που κάθε μεγάλος κρύβει μέσα του ένα παιδί! Ευκαιρία λοιπόν! Με οδηγούς ένα... φάντασμα και ένα γεράκο, να διαβάσουμε, να συζητήσουμε και να γελάσουμε παρέα, μεγάλοι και μικροί" αναφέρεται χαρακτηριστικά στην περιγραφή.

Η εικονογράφηση έγινε από την Ευτυχία Στυλιανέα ενώ το βιβλίο μπορείτε να το προμηθευτείτε από τα βιβλιοπωλεία Lexis Bookshop, Μαντάς, Πρωτοπορία, Γωνιά του Βιβλίου - Βιβλιοπωλεία Παπαχρίστου, Pronom.gr Μείλιχος Βιβλιοπωλείο και Πολύπτυχο (Αίγιο).

Αξίζει να το ανακαλύψετε και να "χαθείτε" μέσα στις σελίδες του...