Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά με θύμα την 20χρονη Καρολάιν Κράουτς, καθώς οι αρχές ερευνούν και τον ρόλο της γυναίκας που παρουσιάστηκε ως ψυχολόγος του ζευγαριού.

Η Ελένη Μυλωνοπούλου, η οποία κατέθεσε για την υπόθεση της δολοφονίας που συντάραξε το πανελλήνιο, βρίσκεται στο μικροσκόπιο των Αρχών σχετικά με το παρελθόν της. Η φύση της ενασχόλησής της, καθώς παρακολουθούσε με συνεδρίες την Καρολάιν -παρουσία του συζύγου της-, κάνει τις αρχές να ερευνούν εάν είχε γίνει δέκτης ευαίσθητων πληροφοριών του ζευγαριού και εάν διέρρευσαν με κάποιον τρόπο σε τρίτους. Είναι γνωστό εξάλλου ότι τις έρευνες εξακολουθεί να απασχολεί το ερώτημα εάν οι δράστες ήξεραν για χρηματικό ποσό του ζευγαριού ή αν επέλεξαν τυχαία τη συγκεκριμένη μεζονέτα στα Γλυκά Νερά.

Τις έρευνες επιτάχυναν δύο γεγονότα:

Η επιστολή του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων, η οποία ζητεί από την εν λόγω γυναίκα να καταθέσει εντός 48 ωρών το πτυχία της από ΑΕΙ Ψυχολογίας καθώς και την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου του ελληνικού κράτους. «Επειδή η αντιποίηση του επαγγέλματος του Ψυχολόγου από πρόσωπα που δεν έχουν την ιδιότητα του Ψυχολόγου πλήττει βάναυσα το κύρος του επαγγέλματός μας, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις έντονες αντιδράσεις συναδέλφων Ψυχολόγων για την πρόσφατη παρουσία σας στην Αστυνομία και στα ΜΜΕ με την επαγγελματική ιδιότητα της Ψυχολόγου και το βιογραφικό σας στην ιστοσελίδα www.medylife.gr, παρακαλούμε εντός δύο ημερών να προσκομίσετε στον Σύλλογο Ελλήνων Ψυχολόγων εάν έχετε πτυχίο ΑΕΙ Ψυχολογίας και άδεια άσκησης επαγγέλματος Ψυχολόγου του ελληνικού κράτους», αναφέρει σε επιστολή ο Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων προς την Ελένη Μυλωνοπούλου.

Η επιστολή του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων

2. Η δημοσιοποίηση επιστολής της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος, από το 2018, η οποία γνωστοποιούσε ότι απέβαλε την κ. Μυλωνοπούλου από τις τάξεις της, όπου φέρεται να ανήκε. Οπως υποστηρίζει η αδελφότητα, η ψυχολόγος της άτυχης 20χρονης «παρέστησε ψευδώς σε όλους όσους συναναστρεφόταν μέσα στους κόλπους της Μεγάλης Στοάς ότι είναι ιατρός με ειδικότητα μαιευτήρα-γυναικολόγου, σπουδάσασα σε Πανεπιστήμιο της Ρουμανίας, το οποίο και κατονομάζει στο αναρτημένο βιογραφικό της και εις το οποίο εμφανίζει εαυτόν ως καθηγήτρια γενετικής του μεταπτυχιακού τμήματός τους». Επίσης, πάντα σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται η Μεγάλη Στοά, «η συγκεκριμένη ψευδώς αναφέρει ότι έλαβε την ιατρική ειδίκευσή της εις το Λαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών. Επίσης ψευδώς αναφέρει ότι υπηρέτησε σε νοσοκομείο της Χαλκίδος για την εκπλήρωση του αγροτικού της»