Το Très Court International Film Festival (διεθνές φεστιβάλ ταινιών πολύ μικρού μήκους) έρχεται στην Ελλάδα σε αποκλειστική συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων / Chania Film Festival. Στο δίκτυο των πόλεων που υποστηρίζουν και προβάλλουν το διεθνές φεστιβάλ ταινιών πολύ μικρού μήκους Très Court, συμμετέχει για πρώτη φορά ο δήμος Ρεθύμνου.

Η προβολή των ταινιών θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη 8 Ιουνίου στις 21:00 , στον δημοτικό κήπο με δωρεάν είσοδο, ενώ στο πλαίσιο των υγειονομικών μέτρων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας σύμφωνα με την προβλεπόμενη χωρητικότητα του κήπου, καθώς και όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Όπως ανακοινώθηκε, τη Δευτέρα 7 Ιουνίου στα Χανιά, τον 'Αγιο Νικόλαο και την Σητεία και την Τρίτη 8 Ιουνίου στο Ρέθυμνο, οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το γρηγορότερο διεθνές διαγωνιστικό φεστιβάλ κινηματογράφου του κόσμου με 42 ταινίες μέσα σε δύο ώρες. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, «θα παρασυρθούμε σ' ένα εξπρές κινηματογραφικό ταξίδι και θα ψηφίσουμε τις καλύτερες ταινίες, συνδιαμορφώνοντας μαζί με άλλες 60 πόλεις από όλον τον κόσμο το αποτέλεσμα για την ανάδειξη του Βραβείου Κοινού».
«Βλέπουμε, Κρίνουμε και Ψηφίζουμε»

«Βλέπουμε, Κρίνουμε και Ψηφίζουμε» είναι το κάλεσμα για τους λάτρεις των ταινιών μικρού μήκους - και όχι μόνον. Με βάση το πρόγραμμα, οι προβολές θα πραγματοποιηθούν:

Τη Δευτέρα 7 Ιουνίου 9 μ.μ. στα Χανιά, στον θερινό κινηματογράφο «Κήπος»). Η είσοδος είναι δυνατή μόνο με δωρεάν ηλεκτρονική κράτηση από τη διεύθυνση: https://eventsframe.com/e/s5BbUtyHm/23-tres-court/]. Την ίδια μέρα και ώρα προβολές θα γίνουν στον 'Αγιο Νικόλαο στον θερινό κινηματογράφο «Χριστίνα» και στη Σητεία στον πεζόδρομο «Πάπιες»
Στο Ρέθυμνο την Τρίτη 8 Ιουνίου στις 9 μ.μ. στον Δημοτικό Κήπο.

Με έδρα το Παρίσι το φεστιβάλ πολύ μικρού μήκους

Το φεστιβάλ, με έδρα το Παρίσι, πραγματοποιείται τα τελευταία 23 χρόνια κατά την ίδια χρονική περίοδο σε δεκάδες πόλεις όλου του κόσμου. Στην φετινή έκδοση συμμετέχουν πάνω από 60 πόλεις από 23 χώρες.

Στο Διαγωνιστικό του διεθνούς φεστιβάλ συμμετέχουν ταινίες διάρκειας όχι μεγαλύτερης από 4 λεπτά, αντιπροσωπεύοντας όλα τα κινηματογραφικά είδη από όλα τα μέρη του κόσμου. Ένα δίωρο ταξίδι με κινούμενες εικόνες πλατύ και μήκη του πλανήτη , το φεστιβάλ τα τελευταία χρόνια τρέχει ταυτόχρονα σε 80 πόλεις και σε 28 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Το φεστιβάλ καθιερώθηκε το 1999 ενώ οι συμμετοχές προέρχονται από όλες τις χώρες του κόσμου σε τομείς όπως η μυθοπλασία, το ντοκιμαντέρ, το animation, τα μουσικά βίντεο κ.ά..

Με την ολοκλήρωση προβολής των ταινιών, το κοινό καλείται να αναδείξει τις νικήτριες ταινίες για την απονομή του διεθνούς Βραβείου Κοινού μέσω ψηφοφορίας. Πληροφορίες για το φεστιβάλ μπορούν να αντλήσουν οι ενδιαφερόμενοι από τη σελίδα https://www.facebook.com/TresCourtCrete