Έμπειρος αξιωματικός, με πολλές αδιαμφισβήτητες επιτυχίες στο ενεργητικό του, άριστος γνώστης της ανθρωπογεωγραφίας των κυκλωμάτων της Πάτρας ανέφερε τα εξής:

«Κάπου διάβασα ότι θα έλθει το Ανθρωποκτονιών στην Πάτρα για να διερευνήσει αν το «συμβόλαιο θανάτου» σε βάρος του Τάσου Μπερδέση υπογράφτηκε εδώ. Αν αληθεύει η πληροφορία περί ερχομού ανδρών του τμήματος στην πόλη, τους λέω να μην κάνουν τον κόπο. Τζάμπα θα έλθουν…»

Ο πολύπειρος αξιωματικός ισχυρίζεται ότι η εξιχνίαση του φόνου δεν έχει αφετηρία την Πάτρα και χάνεται πολύτιμος χρόνος όσο οι έρευνες βασίζονται σε λανθασμένους υπολογισμούς.

Αιτιολογεί ως εξής την άποψή του: «Είχε αντιπαραθέσεις στην Πάτρα ο Μπερδέσης, αλλά όχι τέτοιες που να φθάσουν σε φονική εκδίκηση. Ύστερα, ουδείς από τους σημερινούς παράνομους της πόλης έχει το «εκτόπισμα» και την οργάνωση ώστε να διανοηθεί ένα τέτοιο «κτύπημα» στη Βάρη».

Ο ίδιος αξιωματικός προχωράει σε μια ακόμη ενδιαφέρουσα διαπίστωση: «Λόγω των περιστάσεων της τελευταίας 10ετίας και ειδικότερα μόλις εμφανίσθηκε ο κορονοϊός, υποχώρησαν αισθητά τα φαινόμενα προστασίας και τα μπραβιλίκια στην πόλη.

Δεν υπάρχει «μαύρο χρήμα» προς διακίνηση. Όσοι από τους… άνεργους εγκληματίες είχαν απόθεμα, στράφηκαν σε νόμιμες επαγγελματικές δράσεις και γενικότερα αναζητούσαν την ησυχία τους. Κοντολογίς, η «προστασία» έχει … ψοφήσει στην Πάτρα..».

Θέσαμε το εύλογο ερώτημα στον ικανότατο αξιωματικό: «Κι αν «φαγώθηκε» ο Μπερδέσης από Πατρινό για λόγους εκδίκησης που ανάγονται στο απώτερο παρελθόν;». Ιδού, γιατί απορρίπτει αυτό το ενδεχόμενο: «Το ξαναλέω, δεν είχε έχθρα στην Πάτρα ο Μπερδέσης που μόνο ένας φόνος θα την «έλυνε».

Κι ύστερα, δεν υπάρχει πλέον στην Πάτρα κακοποιός με Αθηναϊκό εκτόπισμα και με λεφτά που μπορεί και να φθάνουν τις 100.000 ευρώ για να εκτελεσθεί ένα τέτοιο «συμβόλαιο». Στην πρωτεύουσα κυκλοφορούν, ο ηθικός και οι φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας..».

Πηγή: Πελοπόννησος