Αρκετά καλά έχουν κυλήσει οι μέρες από την επαναλειτουργία των δημοτικών παιδικών και των αντίστοιχων  βρεφονηπιακών σταθμών και μετά.

Έχουν κλείσει δύο εβδομάδες από την στιγμή που ξεκίνησε η λειτουργία των δημοτικών παιδικών σταθμών της Πάτρας και η ανταπόκριση των γονιών είναι αρκετά μεγάλη, παρά τον φυσιολογικό φόβο που υπάρχει εξαιτίας της πανδημίας.

Τα προ – νήπια καθημερινά πηγαίνουν για μάθημα στο σχολείο τους και το γεγονός αυτό, σύμφωνα με τους γονείς τους, έχει αλλάξει τη διάθεση τους, τα έχει κάνει πιο χαρούμενα και πιο δημιουργικά, σε σύγκριση με την περίοδο που οι δομές αυτές ήταν κλειστές. 

Σύμφωνα με τους ανθρώπους του Κοινωνικού Οργανισμού, τους εργαζόμενους των δημοτικών παιδικών σταθμών, όπως και του δημοτικού βρεφοκομείου, είχαν γίνει όλες οι κατάλληλες προετοιμασίες πριν ανοίξουν οι δομές αυτές, προκειμένου όλα να κυλήσουν ομαλά.

Το σημαντικό είναι ότι μέχρι ώρας δεν υπάρχει ούτε ένα κρούσμα, ενώ οι δασκάλες έχουν τονίσει στους γονείς όταν βλέπουν ότι το παιδάκι τους έχει και το παραμικρό σύμπτωμα να το αφήνουν στο σπίτι και να μην το φέρνουν στο σταθμό. 

Η επαναλειτουργία των παιδικών σταθμών έχει λύσει τα χέρια σε δεκάδες εργαζόμενους γονείς που με την επιστροφή στη δουλειά τους και την παύση της άδειας ειδικού σκοπού, δεν είχαν που να αφήσουν το παιδί τους.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στα παιδιά των δημοτικών παιδικών σταθμών προσφέρονται καθημερινά γεύματα από τα μαγειρεία του δήμου στην Πλαζ της Πάτρας.