Η Αγγελική βαδίζει ολοταχώς προς την ολοκλήρωσή της και ο Παναγιώτης Ιωσηφέλης αποκαλύπτει τα πάντα στο περιοδικό 7 ΜΕΡΕΣ TV και τον Γιάννη Βίτσα.

Είμαστε ένα βήμα πριν αποκαλυφθούν οι ήρωες και οι σκοποί τους.

Θα πέσουν οι μάσκες. Όλα θα τιναχθούν στον αέρα. Όλοι μαθαίνουν τα πάντα για όλους, πλην της Δανάης που μαθαίνει ένα μέρος της αλήθειας.

Δε μαθαίνει, δηλαδή, ότι είναι παιδί βιασμού;

Η Δανάη δεν είναι παιδί βιασμού. Ήρθε στον κόσμο από τη μια φορά που έκαναν τρυφερά έρωτα η Αγγελική με τον Μιχάλη.

Ο Μιχάλης πως θα αντιδράσει, όταν το μάθει;

Παγώνει αλλά αποδέχεται τη συνθήκη. Στην πραγματικότητα στο τέλος τους βρίσκουμε ένα χρόνο μετά, οπότε με κάποιο τρόπο όλοι παίρνουν τις θέσεις τους.

Άρα το τελευταίο επεισόδιο διαδραματίζεται ένα χρόνο μετά;

Στο μισό τελευταίο επεισόδιο βλέπουμε τους χαρακτήρες ένα χρόνο πως φανερώνεται πώς έχει αναδιαμορφωθεί όλος αυτός ο πυρήνας, καθώς κάποιος από αυτούς έχει πεθάνει και κάποιος βρίσκεται στη φυλακή.

Να υποθέσουμε ότι πεθαίνει ο Δημήτρης και καταλήγει στη φυλακή ο Παύλος;

Ναι ο Παύλος πράγματι καταλήγει στη φυλακή, αλλά είναι ενδιαφέρον ο τρόπος με τον οποίο γίνεται. Ο Παύλος θα καταδικαστεί για κάτι που δεν έχει κάνει. Θα τιμωρηθεί και με κάποιον τρόπο να κάνει ένα restart.

Δεν καταδικάζεται για τη δολοφονία του Σταυριανού;

Ο Παύλος καταδικάζεται για το φόνο του Σταυριανού χωρίς να τον έχει δολοφονήσει αφού ήταν ατύχημα. Στο δια ταύτα καταδικάζεται για έναν φόνο που δεν έχει κάνει. Την ίδια στιγμή βέβαια όλοι μαθαίνουν μάθει τι έγινε πριν χρόνια, με την Αγγελική. Ο Στέφανος είχε ήδη πληροφορηθεί λίγο διάστημα πριν τι έχει συμβεί, κι εκεί υπάρχει μια ανατροπή. Φαίνεται ότι ήξερε κάποια πράγματα γι’ αυτό είχε αλλάξει και συμπεριφορά , στα τελευταία επεισόδια. Ο Στέφανος γίνεται πολύ επιθετικός με τους δικούς του στα τελευταία επεισόδια, χωρίς να τους λέει τι τρέχει. θέλει να πάρει την Αγγελική και να σηκωθούν να φύγουν.

Ο Στέφανος επομένως μένει με την Αγγελική, η σχέση τους καταφέρνει να ανθήσει παρά τα όσα έχουν συμβεί.

Ναι συμβαίνουν κι άλλα. Κάποιος από αυτούς τραυματίζεται πολύ σοβαρά, αλλά την σκαπουλάρει. Όλοι με κάποιο τρόπο ένα χρόνο μετά είναι σαν να ξαναγεννήθηκαν. Ωρίμασαν και συνειδητοποίησαν πράγματα.

Θα είναι μαζί με τη Χριστίνα ο Νικόλας;

Και ο Νικόλας πληρώνει με κάποιο τρόπο για τις πράξεις του. Θα είναι μαζί. Της εξομολογείται τι έχει κάνει και ούσα θύμα η ίδια μιας τέτοιας κατάστασης , αρχικά της είναι πάρα πολύ δύσκολο, αλλά εκ των υστέρων καταλαβαίνει ότι η ομολογία του σημαίνει ότι θέλει να είναι μαζί της πολύ καθαρός.

Ο Νικόλας είναι ο πρώτος ήρωας που δείχνει μια αληθινή μεταμέλεια για τις πράξεις του.

Όντας ο μικρότερος της οικογένειας, ήταν αυτός που ποτέ δεν ησύχασε, όταν οι υπόλοιποι με κάποιο τρόπο τακτοποίησαν τις πράξεις τους στο κεφάλι τους. Ο Νικόλας εξ’ αρχής είχε ενοχές και τύψεις. Φέρονταν αυτοκαταστροφικά. Την ίδια στιγμή όμως δημιουργήσαμε τις συνθήκες ώστε να γίνει κατανοητό στο κοινό, ότι αν ειλικρινώς μετανιώσεις για τις πράξεις σου υπάρχει δυνατότητα για μια δεύτερη ευκαιρία. Είναι κάτι το οποίο στο τέλος της σειράς εγώ θα ήθελα να εκταμιευτεί στον κόσμο. Όλοι κάνουμε λάθη, αλλά αν συνειδητοποιήσεις τί παραβίασες, γιατί το έκανες και το ομολογήσεις υπάρχει η δυνατότητα μιας δεύτερης ευκαιρίας για να ξαναστήσεις την ζωή σου από την αρχή. Αυτός είναι ένας από τους θεματικούς πυρήνες αυτής της σειράς.

Πώς θα αντιδράσει η Κατερίνα όταν αντιληφθεί ότι ο Δημήτρης είναι ψεύτης και επικίνδυνος;

Η Κατερίνα μαθαίνει το ποιόν του Δημήτρη και τα τινάζει όλα στον αέρα. Ένα γεγονός αποτελεί την σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι. Τόσο καιρό επέλεγε να μην βλέπει γιατί δεν ήθελε να δει, αλλά τελικά γίνεται ένα συμβάν που δεν έχει άλλη ανάγνωση, παρά το ότι προσπαθούν οι Αργυροί να το σκεπάσουν. Έτσι ξεκινά η καταστροφή! Η Κατερίνα διαπιστώνει ότι ο Δημήτρης είναι ψεύτης, ότι αυτό που της δείχνει είναι μια ψευδή, αναληθή εικόνα, είναι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει σοβαρά συμπλέγματα και φέρεται και επικίνδυνα .Δεν παντρεύονται ποτέ. Τινάζει τον γάμο στον αέρα.

Την Αθηνά πώς θα την δούμε ένα χρόνο μετά;

Η Αθηνά παίρνει το πιο σκληρό μάθημα καθώς η ίδια έχει στο μυαλό της ότι τα έχει κάνει καλώς καμωμένα. Η διάψευση και ο τρόπος που καταλήγει ήταν μια πολύ συνειδητή μου επιλογή. Περιέρχεται στην χειρότερη δυνατή θέση. Η τιμωρία που υφίσταται η Αθηνά είναι η χείριστη όλων. Είναι φρικτή και φρικαλέα. Αποτελεί ουσιαστικά ένα σχόλιο μου. Όταν μεγαλώνεις παιδιά φροντίζεις να αποκτήσουν αγωγή. Οι γονείς φέρουν ευθύνη για τον τρόπο διαπαιδαγώγησης των παιδιών τους.

Η Σοφία θα βρει την ευτυχία;

Θα την βρει, αλλά όχι πολύ εύκολα. Μέχρι το τέλος υπάρχουν διάφορες παλινδρομήσεις και φόβοι. Προσπαθήσαμε όσο μπορούσαμε οι χαρακτήρες να έχουν οι ίδιοι τον έλεγχο των πράξεων τους. Δεν είναι ένας καλός γαμπρός αυτός που θα οδηγήσει την Σοφία στην ευτυχία, αλλά η δική της δύναμη να δει πέρα από το τραύμα.

Θα συνεχιστεί η σχέση της με τον Αντρέα;

Ναι! Απλώς δε γίνεται μονόδρομα και εύκολα. Πρέπει και αυτή να καταλάβει ότι η ψυχή της είναι πιο βαθιά από την πληγή της.

Η Τζένη θα θα φέρει στον κόσμο το παιδί του Παύλου;

Το γεννά αλλά είναι πια εκτός Ελλάδος. Έχει ήδη φύγει. Βέβαια με κάποιο τρόπο ζητά από την οικογένεια έμμεσα μια συγχώρεση. Συνεργάζεται με την Αγγελική στην διαλεύκανση του εγκλήματος, ενώ στο τέλος κάνει και μια πράξη μεγαλείου απέναντι τους. Το τελευταίο επεισόδιο ολοκληρώνεται με ένα τραπέζι που δεν είναι όλοι εκεί. Θα παρευρίσκονται οι μισοί από τους ήρωες, αλλά υπάρχει η αίσθηση ότι η Τζένη δυνητικά κάποια στιγμή μπορεί να επιστρέψει σε αυτή την οικογένεια γιατί γεννά το παιδί του Παύλου.

Σε ποια χώρα θα πάει η Τζένη;

Δεν αναφέρεται στο σενάριο. Αποφασίζει να διαμείνει μόνιμα στο εξωτερικό, οδηγώντας την έρευνα στον Παύλο και προσπαθώντας να σώσει τον εαυτό της..

Πώς θα είναι το φινάλε για την οικογένεια των Ζάχων;

Αρχικώς γνωρίσαμε δύο οικογένειες που διαβαθμίζονταν σε άρχοντες και υπηρέτες. Στον επίλογο όλοι εξισώνονται. Στο τελευταίο τραπέζι, δε θα υπάρχουν οι όρθιοι που υπηρετούν τους καθιστούς. Είναι θετικό το φινάλε. Η Αγγελική, ήταν μια ιστορία που στο πέρας της οι ήρωες που έκαναν λάθος το συνειδητοποίησαν και τιμωρήθηκαν, περισσότερο ή λιγότερο, ενώ οι υπόλοιποι κατανόησαν ότι αυτά που τους ενώνουν είναι πολύ λιγότερα από αυτά που τους χωρίζουν.