Το Περιβαλλοντικό μουσείο του δάσους της Φολόης επισκέφτηκε την Πέμπτη η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά.
Η επίσκεψη της κας Γεννηματά εντάσσεται στο πλαίσιο της “Εβδομάδας Πράσινων Δράσεων” που διοργανώνει το ΚΙΝΑΛ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, το Σάββατο, 5 Ιουνίου 2021).

Την κ. Γεννηματά, η οποία συνοδευόταν από τον εκπρόσωπο τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλο Χρηστίδη και τον Γραμματέα Επικοινωνίας του κόμματος, Πάνο Βλάχο, υποδέχθηκαν στις 12 το μεσημέρι, ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο δήμαρχος Πύργου, Τάκης Αντωνακόπουλος, ο βουλευτής Ηλείας του ΚΙΝΑΛ, Μιχ. Κατρίνης, ο πρ. βουλευτής Ηλείας του ΚΙΝΑΛ, Γ. Κουτσούκος και ο δασάρχης Πύργου, Παν. Λάττας.

Δήλωση Φώφης Γεννηματά, Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, από το δάσος της Φολόης, στο πλαίσιο της πρώτης δράσης του δικτύου «Πράσινος Κόσμος»

Είμαστε εδώ για την πρώτη δράση του δικτύου μας «Πράσινος Κόσμος». Ένα δάσος ανυπέρβλητης ομορφιάς, αλλά και με μεγάλο πολιτιστικό και περιβαλλοντικό βάρος.

Με την παρουσία μας θέλουμε να αναδείξουμε ότι το δάσος της Φολόης μπορεί να γίνει ένα πρότυπο. Πρότυπο για την προσβασιμότητα, αλλά και για την προστασία του ταυτόχρονα. Πρότυπο για ήπια οικολογική ανάπτυξη και τουριστική ταυτόχρονα.

Βεβαίως, όλα αυτά προϋποθέτουν σχέδιο, προϋποθέτουν βούληση, που δυστυχώς δεν βλέπουμε να υπάρχει αυτή τη στιγμή από την πλευρά της κυβέρνησης. Και κυρίως χρειάζονται υποδομές ολοκληρωμένες. Χρειάζονται οδικοί άξονες. Δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω, από το 2016 μέχρι σήμερα, ότι πρέπει επιτέλους να ολοκληρωθεί ο οδικός άξονας Πύργος – Πάτρα και για να γνωρίσει η περιοχή την ανάπτυξη που της αξίζει, αλλά και για να σταματήσει ο φόρος αίματος που έχει πληρωθεί.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους δημάρχους, τους τοπικούς συλλόγους, τη νεολαία, φυσικά τη Νίκη Φούντα που είναι επικεφαλής του δικτύου και όλους όσοι συμμετείχαν σε αυτή την προσπάθεια να καθαρίσουμε τα μονοπάτια. Και μέσα από αυτή τη συμβολική κίνηση να δώσουμε ένα μήνυμα ότι κάθε περιοχή της Ελλάδας και ειδικά η Ηλεία έχει τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης και το δικό μας πράσινο κοινωνικό συμβόλαιο έχει στην καρδιά του την περιφερειακή ανάπτυξη.