Για τις τελευταίες εξελίξεις και τα ερωτήματα γύρω από το ζήτημα της θνητότητας των ασθενών με Covid-19 που νοσηλεύονταν στη μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου Αγρινίου μίλησε ο κ. Κώστας Μπακόπουλος, νευροχειρουργός, πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών Αιτωλοακαρνανίας.

Μίλησε ειδικότερα στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» αναφέροντας ότι: «Είναι και δικό μας ερώτημα. Είναι δεδομένο ότι οι μονάδες covid έχουν υψηλό ποσοστό θνησότητας, αλλά όχι 100%. Να βρούμε τις πραγματικές απαντήσεις. Αυτό είναι κάτι που εξελίσσεται σταδιακά. Από τον Νοέμβριο μέχρι τώρα που έχουμε ένα αξιόπιστο δείγμα ασθενών και χρήζει διερεύνησης.

Είναι 40 ασθενείς και επέζησε ένας.» (σ.σ: Υπάρχει μια μόνο περίπτωση ασθενούς που μεταφέρθηκε από την ΜΕΘ σε κέντρο αποκατάστασης της Θεσσαλίας αλλά και αυτός, δεν τα κατάφερε, ενώ τα ακριβή στοιχεία μέχρι και αυτή τη στιγμή κάνουν λόγο για 41 εισαγωγές συνολικά, δύο νοσηλευόμενους στην παρούσα φάση και 39 νεκρούς).

«Όσον αφορά το νοσηλευτικό προσωπικό είναι ικανοποιητικό, στο ιατρικό υπάρχει πρόβλημα επάρκειας. Η μονάδα είναι εξειδικευμένη. Οι γιατροί έχουν διετή εξειδίκευση για να είναι εντατικολόγοι. Όσον αφορά το ιατρικό προσωπικό οι εμβολιασμένοι είναι 98%. Όσον αφορά το νοσηλευτικό είμαστε στο 50%».