Η ρέβα είναι ένα ιδιαίτερο λαχανικό που δεν ανήκει στα δημοφιλή, αλλά είναι μια ιδανική εναλλακτική έναντι στο λάχανο και το ραπανάκι με πολλαπλά οφέλη, για όσους θέλουν να εισάγουν περισσότερα λαχανικά στη διατροφή τους.

Αν θέλετε να εμπλουτίσετε τη διατροφή σας με μεγαλύτερη ποικιλία λαχανικών, η ρέβα ή γογγύλι είναι μια καλή επιλογή που μπορείτε να κάνετε. Πλούσια σε φυτικές ίνες και με λίγες θερμίδες, το μοβ αυτό λαχανικό έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυλλικό οξύ, κάτι που το καθιστά ιδανικό για όσες γυναίκες θέλουν να μείνουν έγκυες ή έχουν μόλις γεννήσει. Το φυλλικό οξύ είναι ένα ζωτικής σημασίας θρεπτικό συστατικό που βοηθά στην πρόληψη αναιμίας και επιπλοκών στην εγκυμοσύνη και παρ’ όλο που δίνεται κυρίως σε συμπλήρωμα σε αυτές τις περιόδους, η ρέβα μπορεί με ένα φλιτζάνι να καλύψει περίπου τη μισή συνιστώμενη ημερήσια δόση, όπως αναφέρει το clickatlife.

Γενικότερα, η ρέβα είναι πλούσια σε βιταμίνη C που σημαίνει ότι έχει αντιοξειδωτική δράση και συμβάλλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού, ενώ οι φυτικές της ίνες βοηθούν στη μείωση της χοληστερίνης και στην υγεία του πεπτικού, συμβάλλοντας και στην απώλεια βάρους.

Πέρα από τη βιταμίνη C, μας παρέχει επίσης βιταμίνες Β, βιταμίνη Α, κάλιο, ασβέστιο, φώσφορο, μαγνήσιο, σίδηρο και χάρη στο θειικό του άλας, συμβάλλει στην υγεία του ουροποιητικού, προλαμβάνοντας και διαλύοντας τις πέτρες στα νεφρά.

Για να την απολαύσετε, μπορείτε να την προσθέσετε στη σαλάτα σας. Τρίψτε μια ρέβα στον τρίφτη και αναμείξτε την με βραστό αυγό, λίγο καλαμπόκι, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Μπορείτε να τη φάτε ψητή στο φούρνο με μυρωδικά και ελαιόλαδο, ενώ τα φύλλα της είναι επίσης εύκολα στο μαγείρεμα και πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνες A, K και φυλλικό οξύ.