Λάμψη αστέρων στην Πάτρα για το πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου και τη μεγαλύτερη γιορτή του ΣΕΓΑΣ που πραγματοποιείται για έκτη συνεχόμενη χρονιά στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βορείου Πελοποννήσου, Νίκο Μπαλάση, όλα είναι έτοιμα για την διεξαγωγή αυτής της μεγάλης διοργάνωσης που θα φέρει στην Πάτρα ορισμένα από τα σημαντικότερα ονόματα του κλασικού αθλητισμού.

Μεταξύ αυτών οι στάνταρ είναι Κατερίνα Στεφανίδη η παγκόσμια πρωταθλήτρια στο άλμα επί κοντό, ο Μίλτος Τέντογλου που έρχεται στην Πάτρα με το μεγαλύτερο άλμα στον κόσμο για φέτος και μαζί με αυτούς δεκάδες ακόμα ονόματα που τιμούν την χώρα μας με τις επιδόσεις τους στις διεθνείς και ευρωπαϊκές διοργανώσεις του εξωτερικού.

Βούλα Παπαχρήστου, Νικόλ Κυριακοπούλου, Κατερίνα Δαλάκα, Ελπίδα Τόκα, Μαρία Μπελμπασάκη και δεκάδες άλλοι.  


Απούσα η Μουρτά

Ξεχωριστή βέβαια μνεία θα πρέπει να γίνει και για τους «δικούς» μας, τους πατρινούς αθλητές που θα πάρουν μέρος στους αγώνες, παίζοντας για ακόμα μία φορά στο σπίτι τους, στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο.

Εδώ υπάρχει μία απώλεια για την Πάτρα και την Ολυμπιάδα. Η Δέσποινα Μουρτά είχε έναν ξαφνικό τραυματισμό και δεν πρόκειται να πάρει μέρος στην διοργάνωση. Πρόκειται σίγουρα για μία σημαντική απουσία στα σπριντ, καθώς η Μουρτά κυνηγούσε μετάλλιο. 

Θα αγωνιστεί όμως η Πολυτίμη Μαντά, ο Ηλίας Αργύρης, ο Ιωσήφ Ορφανόπουλος, η Αναστασία Καρελιά, ο Δημήτρης Μπούμης, ο Μάριος Ρηγάτος, Παναγώτης Καραγέωργος, Αλέξανδρος Σκουρτης, Θόδωρος Οικονόμου και αρκετοί ακόμα πατρινοί αθλητές που θα κυνηγήσουν μία καλή επίδοση και γιατί όχι τη διάκριση.


Διψούν να αγωνιστούν

Τα αστέρια του κλασικού αθλητισμού έρχονται στην Πάτρα φουριόζα. «Είμαστε σε ολυμπιακή χρονιά και όλοι οι αθλητές είναι προετοιμασμένοι για να δώσουν την καλύτερο τους εαυτό» τονίζει ο κ. Μπαλάσης.

«Εξάλλου, η πανδημία τους στέρησε τέτοιες διοργανώσεις και οι περισσότεροι από αυτούς διψούν για να αγωνιστούν. Πιστεύω ότι θα κάνουμε για έκτη συνεχόμενη χρονιά μία απόλυτα επιτυχημένη διοργάνωση.

Το μεγάλο μας πλεονέκτημα και φέτος είναι το Παμπελοποννησακό Στάδιο που είναι το μοναδικό στάδιο στην Ελλάδα που μπορεί να φιλοξενήσει τόσο μεγάλες διοργανώσεις και το θέλουν και οι αθλητές, καθώς το ταρτάν είναι σε άριστη κατάσταση και τους βοηθάει να τρέχουν πιο γρήγορα».


Το ευχαριστώ στον ΕΟΔΥ

Το μεγάλο μειονέκτημα, όμως, της διοργάνωσης είναι ότι και φέτος εξαιτίας της πανδημίας δεν πρόκειται να υπάρχουν θεατές. «Τα μέτρα είναι αυστηρά. Οι αγώνες θα ξεκινήσουν το Σάββατο και θα ολοκληρωθούν την Τρίτη. Όμως αρκετοί από τους αθλητές θα έρθουν στην Πάτρα από την Παρασκευή.

Όλες αυτές τις ημέρες θα υπάρχει στην είσοδο του Σταδίου κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που θα διενεργεί rapid test. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον ΕΟΔΥ και την Περιφέρεια για αυτή τους την προσφορά».

Τα πρωταθλήματα που διεξαχθούν αυτές τις μέρες είναι τέσσερα: Το πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών γυναικών και το Κ23 το Σαββατοκύριακο, ενώ τις επόμενες δύο μέρες θα γίνουν το πανελλήνιο σύνθετων αγωνισμάτων για τους Κ23 και για τους Κ18.