Σημαντικές παρεμβάσεις εξωτερικά και εσωτερικά που βελτιώνουν τις υποδομές στο Κλειστό Γυμναστήριο Α.Σ Απόλλων Πατρών, ξεκινούν σύντομα, καθώς ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, προχώρησε την Τρίτη 1 Ιουνίου 2021, στην υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου.

Πρόκειται για έργο συνολικού προϋπολογισμού 705.870 ευρώ που έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, θα εκτελεστεί από την Περιφέρεια και περιλαμβάνει εκτεταμένες εργασίες, οι οποίες θα αλλάξουν σημαντικά τις όψεις, αλλά και τους εσωτερικούς χώρους στο κλειστό γυμναστήριο στην Περιβόλα.

Μεταξύ άλλων, προβλέπονται οικοδομικές εργασίες στο κεντρικό και βοηθητικό γήπεδο, επισκευές των βλαβών υγρομόνωσης του γηπέδου, αντικατάσταση των ξύλινων δαπέδων των αγωνιστικών χώρων, πλήρης ανακαίνιση όλων των χώρων υγιεινής, εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος, τοποθέτηση ηλιακών συλλεκτών για την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης και αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων με νέας τεχνολογίας τύπου led, αντικατάσταση των εξωτερικών

θυρών με νέα ενεργειακά κουφώματα αλουμινίου για την ενεργειακή αναβάθμιση του γηπέδου.
Σε ό,τι αφορά τον εξοπλισμό, στο έργο περιλαμβάνεται η αναβάθμιση του γυμναστηρίου, αλλά και του φυσιοθεραπευτηρίου με νέα όργανα, ενώ οι μπασκέτες του κεντρικού γηπέδου θα αντικατασταθούν με νέου τύπου.

Για την υλοποίηση του έργου ο Περιφερειάρχης και ο Πρόεδρος του Α.Σ. Απόλλων Πάτρών, Γεώργιος Αθανασίου, έχουν υπογράψει προγραμματική σύμβαση, βάσει της οποίας οι υπηρεσίες της Περιφέρειας αναλαμβάνουν την εκτέλεση του έργου.

Το κλειστό γυμναστήριο της Περιβόλας είναι μία από τις αθλητικές υποδομές της Δυτικής Ελλάδας που αναβαθμίζει η Περιφέρεια, ενισχύοντας το τοπικό δυναμικό και τις δυνατότητες ιστορικών σωματείων της περιοχής.