Κάτοικοι, ενδιαφερόμενοι δημότες αλλά και οι πρόεδροι των κοινοτήτων Άνω και Κάτω Αλισσού είχαν σήμερα (1/6) την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη λειτουργία της μονάδας Βιολογικού Καθαρισμού στην Κάτω Αχαΐα. Η παρουσίαση της λειτουργίας της μονάδας, από την είσοδο των λυμάτων μέχρι το τελικώς

παραγόμενο προϊόν, έγινε από το δήμαρχο Σπύρο Μυλωνάς μαζί με τον αρμόδιο χημικό- μηχανικό της εταιρείας «Αφοί Γιδιάρη» που έχει αναλάβει τη λειτουργία και τη συντήρηση της μονάδας. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης ο Σπύρος Μυλωνάς ήταν κατηγορηματικός. «Το προϊόν που παράγεται από το βιολογικό καθαρισμό δεν διατηρεί την παραμικρή σχέση με τα ανεπεξέργαστα λύματα που εμφανίζονται στη θαλάσσια περιοχή του Αλισσού» τόνισε και συνέχισε:

«Ο Βιολογικός Καθαρισμός λειτουργεί κανονικά, το νερό που παράγει σύντομα θα το χρησιμοποιήσουμε για την άρδευση γκαζόν και δημοτικών δέντρων ενώ για τον εντοπισμό αυτών που ρυπαίνουν τη θάλασσα θα συνεχιστούν όλες οι αναγκαίες κινήσεις. Από τον έλεγχο του υποθαλάσσιου αγωγού μέχρι τη συστηματική παρακολούθηση στην πορεία των αγωγού μετά το Βιολογικό Καθαρισμό, στον αγωγό της ΒΙΠΕ και τα φρεάτιά του αλλά και στο ενδεχόμενο κάποιοι να ρίχνουν ανεπεξέργαστα λύματα στη θάλασσα» συνέχισε ο Σπύρος Μυλωνάς και κατέληξε:

«Η μονάδα Βιολογικού Καθαρισμού θα είναι διαρκώς ανοιχτή στους κατοίκους που μπορούν να την επισκέπτονται και να παρακολουθούν τη λειτουργία της», κατέληξε ο Σπύρος Μυλωνάς.