Το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

"Καταδικάζουμε την ωμή κυβερνητική βία και καταγγέλλουμε τη χθεσινή προσαγωγή των 2 οικοδόμων συναδέλφων μας στο Α.Τ. Ακροπόλεως με την κατηγορία ότι συμμετείχαν στη κινητοποίηση του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας.
Η Κυβέρνηση κι ο Υπουργός εργασίας, είναι βαθιά γελασμένοι αν νομίζουν ότι με τη καταστολή, τις απαγορεύσεις και τις προσαγωγές θα βάλουν φρένο τους αγώνες των εργαζομένων.

Οι αγώνες θα συνεχιστούν μαζικά και οργανωμένα για όσο χρειαστεί..! Καταδικάζουμε την απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων καταστολής με χημικά και κλομπ κατά των οικοδόμων που διαμαρτύρονταν έξω από το υπουργείο εργασίας.
Οι προκλητικές δηλώσεις Χατζηδάκη, ότι θα απαγορεύει σε δευτεροβάθμιες οργανώσεις να κηρύσσουν απεργία για να συμπαρασταθούν σε πρωτοβάθμια σωματεία που το δικαστήριο έβγαλε τη δική τους απεργία παράνομη και καταχρηστική, προχωράει ένα ακόμη βήμα το σχέδιο καταστολής απέναντι στους αγώνες των εργαζομένων. Το υπουργείο εργασίας στρώνει κόκκινα χαλιά και είναι πάντα ανοιχτό για να το επισκεφθούν βιομήχανοι, εφοπλιστές, τραπεζίτες, όταν τύχει να το επισκέπτονται οι εργαζόμενοι τους υποδέχεται με κατεβασμένα τα ρολά, βία και χημικά..!

Στην απεργία θα νεκρώσουν όλα τα γιαπιά και τα εργοτάξια, η προσπάθεια της κυβέρνησης να περάσει τα αντεργατικά μέτρα που της υπαγορεύει η μεγαλοεργοδοσία και ο ΣΕΒ θα πέσει στο κενό, τίποτα από όσα παλεύει να επιβάλει δεν θα στεριώσει, θα τα παρασύρουν όλα το οι αγώνες των εργαζομένων. Οι οικοδόμοι δεν σκύβουμε το κεφάλι. Μαζί με τους άλλους εργαζόμενους θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο έκτρωμα».

Στέλνουμε μήνυμα σε όλους αυτούς που τολμούν ως υπερασπιστές της αστικής τάξης, να ψεκάζουν με χημικά και να σηκώνουν τα κλομπ επάνω στους εργαζόμενους: οι νόμοι αυτοί που υπερασπίζεστε ασκώντας βία, θα μετατρέψουν και των δικών τους γονιών τη σύνταξη σε φιλοδώρημα. Επιφυλάσσουν το ίδιο ζοφερό το μέλλον και για τα δικά σας παιδία, κι αυτά θα εργάζονται 13 ώρες την μέρα για 530 ευρώ χωρίς δικαιώματα, ασφάλιση και υγεία, στερούμενα ακόμη και το αυτονόητο, την προοπτική να κάνουν οικογένεια και να αναθρέψουν παιδιά..!

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στη μεγάλη πανελλαδική πανεργατική απεργία την Πέμπτη στις 10 Ιούνη. Να εκφραστεί το παλλαϊκό όχι στο νομοσχέδιο, με οργανωμένο λαϊκό αγώνα που θα υποχρεώσει την κυβέρνηση να το πάρει πίσω εδώ και τώρα.

Τα σωματεία των οικοδόμων θα πρωτοστατήσουν στην οργάνωση συλλαλητηρίων την Πέμπτη 3 Ιούνη σε όλη τη χώρα. Το δίκιο θα κριθεί στους δρόμους του αγώνα. Δεν υποχωρούμε, δεν συμβιβαζόμαστε. θα παλέψουμε μέχρι το τέλος».
Συγκέντρωσή την Πέμπτη 3 Ιούνη και ώρα 7:00 μμ. Στο ΕΚΠ"