Συστατικά

350 γρ. πένες
240 γρ. (1 βαζάκι) λιαστές ντομάτες σε λάδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζάνι φύλλα βασιλικού
1/2 του φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα
αλάτι και πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

Σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό, βράζεις τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σουρώνεις καλά τις πένες και κρατάς ένα φλιτζάνι από το βραστό νερό.
Σε ένα μπλέντερ, χτυπάς τις λιαστές ντομάτες με το λάδι τους, το σκόρδο, αλατοπίπερο και το βασιλικό μέχρι να γίνουν μια λεία πάστα.
Μεταφέρεις το μείγμα σε ένα μπολ και το ανακατεύεις με την τριμμένη παρμεζάνα.
Προσθέτεις τις πένες και ανακατεύεις καλά, ώστε να καλυφθούν τελείως από το πέστο, προσθέτοντας λίγο- λίγο από το βραστό νερό, ώστε να υγραίνεται το μείγμα.
Σερβίρεις με άφθονη παρμεζάνα.

Πηγή: tlife.gr