Τα κορωνοπάρτι συνεχίζονται και αν το άνοιγμα των καταστημάτων της εστίασης τα περιόρισε, τα μέτρα της πολιτείας φαίνεται ξεκάθαρα ότι τα επαναφέρουν στο προσκήνιο.

Τι εννοούμε; Βρισκόμαστε στην καλοκαιρινή περίοδο. Δύσκολα οι νέοι θα κάτσουν στο σπίτι τους. Θα πάνε στην πλατεία, θα πάνε στη παραλία, θα πάνε να πιούν ένα καφέ, μια μπύρα στη συνέχεια και είναι απίθανο για μια παρέα νέων να επιστρέψει στο σπίτι στις 12.30 το βράδυ.

Όταν δηλαδή κλείνουν τα καταστήματα εστίασης. Στην καλύτερη περίπτωση είναι να περάσει το βράδυ της σε ένα μαγαζί και στη συνέχεια να πάει σε μία πλατεία, σε μία παραλία ή ακόμα και σε ένα δρομάκι.

Η χειρότερη; Να μην πάει σε κανένα μαγαζί και να την… βγάλει από την αρχή σε υπαίθριες συγκεντρώσεις και πάρτι. Άλλωστε, την καλοκαιρινή περίοδο οι περισσότεροι βγαίνουν από τις 9 το βράδυ και μετά.

Όλα δείχνουν λοιπόν ότι οι νέοι αρέσκονται στο να διασκεδάζουν πλέον μόνοι τους σε πεζόδρομους, πλατείες και σκάλες ή ακόμα και παραλίες τώρα που βρισκόμαστε στην καλοκαιρινή περίοδο.

Τα κορωνοπάρτι που έφερε η καραντίνα αρχικά, ήρθαν για να μείνουν και να μεταλλάσσονται ανάλογα με τις συνθήκες, με τους νέους – και λόγω του οικονομικού – να επιλέγουν αυτό τον εναλλακτικό τρόπο διασκέδασης, παρά τον συμβατικό.

Το λάθος της πολιτείας δεν αλλάζει

Η πολιτεία, ενώ άνοιξε την εστίαση για να τα καταπολεμήσει, στην ουσία, με τα μέτρα της - κυρίως αυτό της μουσικής και του περιορισμένου ωραρίου - ωθεί  την νεολαία προς αυτά.

Είναι αμφίβολο πλέον ακόμα και να άρει τα μέτρα αν θα σταματήσουν τα κορωνοπάρτι στην Πάτρα τις μετά μεσονύχτιες ώρες. Το λάθος έχει γίνει και δεν αλλάζει, πόσο μάλλον από τη στιγμή που η νεολαία είχε δείξει και τις εποχές πριν από την πανδημία μία τάση στο να συγκεντρώνονται σε κοινόχρηστους χώρους.

Ειδικότερα, το καλοκαίρι όλοι οι δρόμοι για την νεολαία θα οδηγούν σε πλατείες, πεζόδρομους, σκάλες και παραλίες και σε μέρη που κάθε τόσο θα αλλάζουν, με τον κύκλο να έχει ξεκινήσει και να μην έχει τελειωμό. Με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για τη δημόσια υγεία, αλλά και για την οικονομική ζημιά στις επιχειρήσεις.