Το Κοινοτικόν κατέθεσε ερώτηση προς τον κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Πατρέων στην οποία αναφέρει:

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Στην οδό Αριστοτέλους στην Περιβόλα, λίγο πιο κάτω από το 44ο Δημοτικό σχολείο, εδώ και μήνες (πάνω από δέκα) υπάρχει ανοιγμένη τάφρος, ευθύνης της ΔΕΥΑΠ, που καταλαμβάνει όλο το πλάτος του πεζοδρομίου με αποτέλεσμα να υποχρεώνει δεκάδες μαθητές (στην ίδια περιοχή υπάρχει και γυμνάσιο και νηπιαγωγείο), μητέρες με καρότσια, ηλικιωμένους, κλπ., να κατεβαίνουν στο οδόστρωμα, σε έναν δρόμο που τα αυτοκίνητα και τα φορτηγά αναπτύσσουν μεγάλη ταχύτητα. Αν κάποιο παιδί ή ηλικιωμένος, κατεβαίνοντας κάνει το λάθος να μην ελέγξει πίσω του για διερχόμενο αυτοκίνητο, σίγουρα θα προκληθεί σοβαρό ατύχημα.

Σαν να μην έφτανε αυτό, 200 μέτρα πιο κάτω, στο ίδιο πεζοδρόμιο, υπάρχει κάδος ανακύκλωσης, όπου και αυτός καταλαμβάνει όλο το πλάτος του πεζοδρομίου. Η εικόνα μικρών παιδιών να εγκαταλείπουν το πεζοδρόμιο και να κατεβαίνουν ανέμελα στο οδόστρωμα επαναλαμβάνεται (δείτε επισυναπτόμενες φωτογραφίες). Ως εκ τούτου ρωτάμε τον αρμόδιο αντιδήμαρχο και τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ:

  • Το πεζοδρόμιο γιατί κατασκευάστηκε (πρόσφατα) αν είναι να μην προσφέρει ασφάλεια;
  • Γιατί ενώ έχουν γίνει σχετικές καταγγελίες στην ΔΕΥΑΠ δεν έχει αλλάξει τίποτα και οι πεζοί συνεχίζουν να διακινδυνεύουν τη σωματική ακεραιότητά τους;