O Γιώργος Χρυσοστόμου φέτος υποδύεται τον Στέφανο στην επιτυχημένη σειρά του Alpha, Αγγελική.

Ο ηθοποιός μιλάει για τη σημερινή τηλεοπτική πραγματικότητα και αποκαλύπτει τα θεατρικά του σχέδια.

Η τηλεόραση είναι στη φάση που τη γνωρίσατε χρόνια πριν;

«Η τηλεόραση είναι ένας ζωντανός οργανισμοί που πάει διάφορα ταξίδια και ψάχνει τον τρόπο να επικοι­νωνήσει με τον κόσμο. Μου αρέσει το γεγονός πως δίνει ευκαιρίες σε ανθρώπους και δη του θεάτρου. Φανταστείτε το σαν ένα σπίτι που κάποιος προτιμάει να παραγγείλει κάτι απέξω, εύκολα, από το να κάτσει να μαγειρέψει. Η μυθοπλασία είναι το να κάτσει να μαγειρέψει. Ο κόσμος είναι εξαρτημένος από κάποια προγράμματα, όμως μετά από λίγα χρόνια το ξεπερ­νάει».

Του χρόνου θα επιδιώξετε να είστε ξανά στην τηλεόραση;

«θα ήθελα να ξανακάνω τηλεόραση αλλά σε κάτι κόντρα, θα ήθελα να υποδυθώ έναν πολύ κακό ήρωα και παράλληλα να συνεχίσω την παράσταση μου, το "Mute". Το λέω για να το ακούσει το σύμπαν, θα μου άρεσε ένας ρόλος που δεν έχει σχέση με τον Στέφανο. Ίσως όμως και να μην κάνω καθώς βλέπω πως δεν υπάρχουν ρόλοι για την ηλικία μου στην τηλεόρα­ση αυτή την περίοδο».

Άρα, θεατρικά, τα σχέδιά σας είναι να συνεχίσει το «Mute»;

«Ακριβώς. Το καλοκαίρι θα κάνω περιοδεία με αυτή την παράσταση και για τον ερχόμενο χειμώνα ψά­χνουμε με τον παραγωγό μου έναν χώρο να το ανε­βάσουμε. Δευτέρα - Τρίτη τουλάχιστον. Η παράσταση αυτή δεν έχει τελειώσει μέσα μου. Ωστόσο ήταν και sold out όταν κόπηκε λόγω κορονοϊού».

Ήταν σοκ το ότι διακόψατε τόσο βίαια;

«Δύο ήταν τα σοκαριστικά γεγονότα. Πρώτον, ότι εγώ είχα σκεφτεί την παράσταση από το 1999, πραγμα­τοποιείται και αφηγείται την ιστορία εννέα ενοίκων σε μια πολυκατοικία που δεν μπορούν να επικοινω­νήσουν μεταξύ τους και δεύτερον, ότι μετά "σκάει" ο κορονοϊός και το ζούμε. Σκεφτόμασταν ότι θα μας θεωρούν συνωμοσιολόγους».

Πηγή: TV 24