Ο Ζήσης Ρούμπος σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε μίλησε μεταξύ άλλων για το πόσο τον επηρέαζε ο κορονοϊός και η καραντίνα.

Μια ξεκαρδιστική παράσταση παρουσιάζει στο Διαδίκτυο έως το τέλος Μαΐου ο γνωστός κωμικός ηθοποιός Ζήσης Ρούμπος, που μαζί με τον Αριστοτέλη Ρήγα δημιουργούν επί σκηνής ένα εκρηκτικό δίδυμο γέλιου. Η παράσταση, που έχει τίτλο «Ένας χρόνος μέσα», είναι ένα κράμα από παλαιότερα κείμενα με καινούργια αστεία, που γεννήθηκαν μέσα στην πανδημία, και στοχεύει να αποσυμπιέσει τον θεατή από το άγχος και την πίεση του lockdown.

Ο Ζ. Ρούμπος, που σε λίγες ημέρες θα κάνει το εμβόλιο κατά του COVID-19 και οραματίζεται την «ελευθερία» του, μιλάει σήμερα στη στήλη για όλα όσα τον τρόμαξαν και τον πλήγωσαν τους τελευταίους μήνες, αλλά και για την ελπίδα ότι όλα θα πάνε καλά στο εξής. «Στην παράσταση μιλάω για το πώς βίωσα ο ίδιος ίο θέμα της πανδημίας. Όταν έγραφα το κείμενο αυτό, κύριο μέλημα μου ήταν να μη μου βγουν η πίεση και η πίκρα όσων ζούμε τους τελευταίους μήνες. Αλλά η πρώτη απόπειρα στο χαρτί ήταν ουσιαστικά μονόλογοι τσαντίλας.

Μετά, επικεντρώθηκα στο πιο αστείο του πράγματος. Χρειαζόταν ένα ξεσκαρτάρισμα, και μετά να πάω στην κωμωδία, για να περάσουμε καλά. Μιλάω για το πώς το θέμα του κορονοϊού επέδρασε πάνω μου. Και κυρίως αναφέρω πώς έγινα ένας μισάνθρωπος, που τσακωνόταν συνέχεια με άλλους, γιατί πάντα όταν έχεις νεύρα πρέπει κάπου να ξεσπάσεις», αναφέρει, Για τον γνωστό καλλιτέχνη η περιπέτεια της πανδημίας ήταν κάτι περισσότερο από δύσκολη. «Ήταν τεράστιο πλήγμα σε όλα τα επίπεδα. Στα επαγγελματικά, τα διαπροσωπικά, στην υπομονή μας, την ανοχή. Σχετικά με τη δουλειά, ήταν πολύ δύσκολο.

Πρόσφατα, που συναντηθήκαμε με τον Αριστοτέλη Ρήγα και ανεβήκαμε ξανά στη σκηνή, έστω και για ένα γύρισμα, ήταν πάρα πολύ συγκινητική η στιγμή. Ήταν σεκταριστικό το πόσο μας είχε λείψει να κρατάμε ένα μικρόφωνο και να παίζουμε. Εγώ πήρα το επίδομα για δύο μήνες στην αρχή της πανδημίας και μετά δεν έλαβα τίποτα. Ανήκω στη μερίδα των καλλιτεχνών που προχωρούν "μέρα με τη μέρα". Το φαγητό στο τραπέζι μας πάνω το βάζει ο κόσμος. Οι καλλιτέχνες κάνουμε ένα επάγγελμα που έχει τρομερή ανασφάλεια. Περάσαμε δύσκολα φέτος.

Ίσως το καλοκαίρι να κάνουμε μερικά δειλά βήματα να παίξουμε τις παραστάσεις μας», λέει. Όσο για την άλλη μεγάλη πληγή που αντιμετώπισε τελευταία ο καλλιτεχνικός χώρος, αναφορικά με τις καταγγελίες περί ψυχικής και σωματικής κακοποίησης, ο Ζήσης Ρούμπος εξηγεί πώς αντιμετωπίζει ο ίδιος ανάλογα θέματα. «Πάντα όταν συναντούσα στην καριέρα μου κακές συμπεριφορές έλεγα τη λέξη "νερό". Πρέπει να είσαι σαν νερό μπροστά σε ένα εμπόδιο, για να φεύγεις, να ξεγλιστράς. Αυτό έχω κάνει και έχω διατηρήσει την ηρεμία μου», αποκαλύπτει στο Secret.