Συνέντευξη στο Enjoy και την Μαρία Ανδρέου παραχώρησε ο Χάρης Ρώμας με αφορμή την καλοκαιρινή περιοδεία της παράστασης του, «Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός». Ο δημιουργός των επιτυχιών αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο τσουνάμι των καταγγελιών που ήρθαν στο φως για κακοποιητικές συμπεριφορές και σεξουαλικές παρενοχλήσεις στον χώρο του θεάτρου.

Τι έχετε να πείτε για όλα όσα ήρθαν στην επιφάνεια μέσα από το κίνημα #MeToo;

Ότι οι παραβατικές συμπεριφορές και η κατάχρηση εξουσίας με βρίσκουν πάντα αντίθετο, γιατί εγώ εχω μάθει να αγαπώ τους ανθρώπoυς. Στη ζωή μου αυτό που πρεσβεύω είναι ότι όποιος αγαπάει και του έχει δώσει ο θεός δύναμη δεν εκμεταλλεύεται τους συνανθρώπους του, αλλά τους προστατεύει. Η δύναμη στον χαρακτήρα ενός ανθρώπου βρίσκεται στην προστασία και όχι στην εκμετάλλευση.

Όσον αφορά στην θεατρική παράσταση, ο Χάρης Ρώμας εξηγεί πως «την κωμωδία αυτή των Τσιφόρου – Βασιλειάδη την αγαπούσα από μικρό παιδί. Θυμάμαι ότι ήμουν 10 χρονών αγοράκι και, επειδή είχε τρομερές ατάκες και ευχάριστη δομή και ήταν μια εύθυμη ιστορία, μου άρεσε πολύ. Πρώτα την είχα διαβάσει ως ευθυγράφημα και έπειτα την είχα δει ως ταινία με τα μεγάλα θηρία του κινηματογράφου».