Ο Πολιτιστικός Οργανισμός συμμετέχοντας στην πρόταση της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» για τα 200 χρόνια μετά την Επανάσταση «Γιορτές των Πόλεων», στο πλαίσιο των οποίων θα υπάρξουν γιορτές ταυτόχρονες, ανοιχτές σε όλους, στις 51 πρωτεύουσες των νομών της χώρας στις 24 - 25 Ιουλίου 2021, διοργανώνει εκτός των άλλων δράσεων – μουσικό αντάμωμα, χορωδίες, εικαστικές παρεμβάσεις - «χορευτικό αντάμωμα» στο Νότιο Δημοτικό Πάρκο 22-23-24 Ιουλίου 2021 και μουσικό αντάμωμα 25-26 Ιουλίου 2021 στα Υψηλά Αλώνια.

Για το «χορευτικό αντάμωμα» απευθύνουμε πρόσκληση σε όλους τους συλλόγους και συγκροτήματα της ευρύτερης περιοχής μας που διατηρούν χορευτικά τμήματα παραδοσιακών χορών δίνοντας τους την ευκαιρία παρουσίασης της δουλειάς τους εξασφαλίζοντας ανάλογη υλικοτεχνική υποδομή.

Την ευθύνη οργάνωσης θα αναλάβει το Χορευτικό Τμήμα του Π.Ο.

Οι μέρες διεξαγωγής του «Χορευτικού Ανταμώματος» είναι Πέμπτη 22/7, Παρασκευή 23/7 και Σάββατο 24/7/2021. Όλα τα μέλη των συγκροτημάτων θα είναι εφοδιασμένα με βεβαίωση self-test έως 24 ώρες πριν. Κατά την παρουσία τους στον χώρο πρέπει να τηρούνται όλοι οι υγειονομικοί κανόνες που θα ισχύουν την συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Οι παραστάσεις θα διεξαχθούν σε δύο πατάρια (12Χ10m) και ο συνολικός χρόνος παρουσίασης για το κάθε συγκρότημα θα είναι αυστηρά 15 λεπτά.

Ο κάθε σύλλογος μπορεί να συμμετάσχει με ένα χορευτικό τμήμα έως 25 άτομα.


Η παρουσίαση των χορευτικών συγκροτημάτων πρέπει υποχρεωτικά να είναι με αντιπροσωπευτικές φορεσιές της περιοχής των χορών που παρουσιάζονται.

Η μουσική και τα τραγούδια των χορών πρέπει να έχουν δοθεί με ηλεκτρονικό τρόπο (e-mail) και με την σειρά που έχει καθορίσει το κάθε συγκρότημα. Δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να γίνονται στην ιστοδελίδα του Χορευτικού Τμήματος του Π.Ο. https://www.xoreutiko-dimou-patras.gr από 1 Ιουνίου 2021 έως 10 Ιουλίου 2021.

Το Σάββατο μετά το τέλος των χορευτικών παραστάσεων θα γίνει γλέντι για όλα τα συγκροτήματα με γνωστό συγκρότημα δημοτικών χορών και τραγουδιών απ΄ όλη την Ελλάδα. Το Σάββατο τα μέλη των συγκροτημάτων (κάθε συγκρότημα 25 μέλη) θα είναι εφοδιασμένα με κουπόνι που θα αναλογεί με ένα μικρό κέρασμα.

Όπως όλοι καταλαβαίνουμε ο χαρακτήρας του γλεντιού θα είναι ανάλογος των υγειονομικών κανόνων που θα ισχύουν την συγκεκριμένη χρονική περίοδο.