Στο Dragao του Πόρτο θα διεξαχθεί απόψε στις 22:00, ο μεγάλος τελικός του Champions League, ανάμεσα στη Μάντσεστερ Σίτι και την Τσέλσι.

Οι δύο ομάδες διασταύρωσαν τα ξίφη τους σε ευρωπαϊκή διοργάνωση πρίν από 50 χρόνια χρόνια με την Τσέλσι να πανηγυρίζει την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων με δύο νίκες την σεζόν 1970/71.

Η Μάντσεστερ Σίτι δίνει το παρών μόλις στον δεύτερο τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης στην ιστορία της. Ειδικότερα, τη σεζόν 1969/70 επικράτησε της Γκόρνικ Ζάμπρζε με 2-1 στη Βιέννη κατακτώντας το Κύπελλο Κυπελλούχων.

Από την άλλη πλευρά, οι Μπλε για τρίτη φορά στην ιστορία τους συμμετέχουν στον τελικό του Champions League. Οι δύο προηγούμενοι κρίθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι. Συγκεκριμένα, το 2008 ηττήθηκαν από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη Μόσχα, ενώ τέσσερα χρόνια αργότερα επικράτησαν της Μπάγερν Μονάχου, κατακτώντας την κούπα.

Η διαστημική πρωταθλήτρια του Πεπ Γκουαρδιόλα, εκτός από τις επιθετικές της αρετές, έχει προσθέσει μεγαλύτερη αμυντική σταθερότητα, έχοντας δεχθεί μόνο τέσσερα γκολ στα 12 παιχνίδια που έχει παίξει μέχρι στιγμής στην κορυφαία διοργάνωση. Η Σίτι φθάνει στο Dragao, ξεκινώντας φυσικά από τον όμιλο που συμμετείχε και ο Ολυμπιακός (η Σίτι νίκησε 3-0 και 0-1), αήττητη με 11 νίκες και 1 ισοπαλία (Πόρτο-Σίτι 0-0).

Η Τσέλσι που τερμάτισε τέταρτη και εξασφάλισε την παρουσία της και του χρόνου στα αστέρια, βασίστηκε επίσης στην εξαιρετική της αμυντική λειτουργία. Πιο συγκεκριμένα, απειλήθηκε ελάχιστα από την Ατλέτικο Μαδρίτης στους «16», πριν νικήσει την «μάχη» με την Πόρτο και αποκλείσει την 13 φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ρεάλ Μαδρίτης στα ημιτελικά της κορυφαίας διοργάνωσης.