Οι κάτοικοι του Ακταίου βρίσκονται στα... κάγκελα για την υπόγεια διάβαση που κατασκευάζει η ΕΡΓΟΣΕ.

Αιτία, είναι το μικρό της μέγεθος από το οποίο όπως λένε δεν χωράει να περάσει ασθενοφόρο ή πυροσβεστικό όχημα σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη ή ακόμη και σχολικά λεωφορεία ή απορριμματοφόρα.

Μάλιστα, χαρακτηρίζουν τη διάβαση... "ποντικότρυπα", ενώ το πρωί της Κυριακής προγραμματίζουν συγκέντρωση για την ενημέρωση όλης της περιοχής και τη συλλογή υπογραφών, έξω από το Κοινοτικό Κατάστημα.

Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ακταίου δήλωσε στην εφ. Γνώμη τα εξής: 

"Η μελέτη αναφέρει ότι η διάβαση θα έχει ύψος 2,60 μ. μία «ποντικότρυπα», από την οποία αδυνατούν να περάσουν πυροσβεστικά οχήματα, ασθενοφόρα, σχολικά, απορριμματοφόρα. Έχω κληθεί τρεις φορές έως τώρα στην επιτροπή όπου τα μέλη της έχουν κάνει όλες τις φορές δεκτή την εισήγησή μου για αναβολή της αδειοδότησης έναρξης των εργασιών, αλλά δεν μπορεί να γίνεται αυτό επ’ αόριστο. Πρέπει να δοθεί μία λύση άμεσα".

Για το θέμα οι κάτοικοι της περιοχής έχουν ήδη ξεκινήσει τη συλλογή υπογραφών για την έκδοση ψηφίσματος το οποίο θα καταθέσουν στην ΕΡΓΟΣΕ, ελπίζοντας να αποτελέσει μοχλός πίεσης για να ικανοποιηθεί το αίτημά τους.