Έρχεται στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για τους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής καθώς αναμένεται ακόμα και εντός της ημέρας να κατατεθεί σχετική τροπολογία στη Βουλή από το υπουργείο Εσωτερικών.

Διαγραφή από τους εκλογικούς καταλόγους
Σύμφωνα με πληροφορίες η τροπολογία θα προβλέπει αυστηροποίηση και σαφή καθορισμό του νομικού πλαισίου, σχετικά με την αποστέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων των καταδικασθέντων για κακουργηματικές πράξεις.

Η σχετική τροπολογία αναμένεται να κατατεθεί στο πλαίσιο του νομοσχεδίου για το νέο εκλογικό σύστημα στην αυτοδιοίκηση και θα προβλέπεται τόσο η απαγόρευση συμμετοχής στις εκλογές, όσο και το δικαίωμα ψήφου για τους καταδικασθέντες πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής, καθώς με βάση τις προβλέψεις της σχετικής τροπολογίας θα οι καταδικασθέντες για κακουργηματικές πράξεις θα διαγράφονται από τους εκλογικούς καταλόγους όσο εκτίουν την ποινή τους.

Σημειώνεται ότι τόσο ο Ηλίας Κασιδιάρης όσο και ο Γιάννης Λαγός έχουν ιδρύσει δικά τους ακροδεξιά φασιστικά κόμματα μετά την διάλυση ουσιαστικά της Χρυσής Αυγής όταν έμεινε εκτός Βουλής το 2019.

Μάλιστα στο κόμμα του Λαγού συμμετείχαν και οι πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής (Καιάδας) και Παναγιώτης Ηλιόπουλος.